Elastografia în laboratorul medical Invitro Diagnostics

Elastografia este o metodă de investigaţie neinvazivă, care presupune folosirea undelor cu ultrasunet pentru determinarea elasticităţii, durităţii, rigidităţii ţesuturilor organelor. Cu ajutorul elastografiei se poate face diferenţa dintre tumorile maligne (canceroase) faţă de cele beligne (necanceroase).
Permite investigarea: ficatului, glandei tiroide, prostatei, glandelor mamare şi ţesuturilor moi. Elastografia este cel mai important pas în evoluţia ecografiei.
Pentru programări, apelaţi 022903999
Detalii: https://www.invitro.md/analysis/t-3
Aflaţi mai multe detalii despre care este utilitatea elastografiei, cui este indicată şi care sunt avantajele metodei în reportajul realizat de emisiunea Doctorii împreună cu dna medic imagist Natalia Cenuşa.
Tabelul de investigații
Elastografia ficatului este o examinare ultrasonografică modernă, neinvazivă care permite determinarea gradului de elasticitate a ficatului.
Spre deosebire de diagnosticul ultrasonografic clasic a ficatului, această examinare se bazează pe scanarea ficatului cu stabilirea gradului de elasticitate a lui cu ajutorul unei sonde special adaptate la echipament performant marca General Electric(GE).
Metoda dată este recomandată pacienților care:
✔️administrează multe medicamente;
✔️au o greutate corporală crescută;
✔️comit un abuz de băuturi alcoolice;
✔️au antecedente de rude care au fost diagnosticate cu ciroză hepatică;
✔️au un rezultat pozitiv al analizei PCR pentru virusul hepatitei B și C;
✔️suferă de maladii ale ficatului și au o creștere a activității enzimelor hepatice în analiza biochimică a sângelui: ALT, AST, fosfataza alcalină;
✔️au contraindicații pentru efectuarea biopsiei hepatice.
Elastografia ficatului nu are un efect negativ asupra sănătății. Procedura durează între 15 și 30 de minute, nu provoacă nici un discomfort și oferă un rezultat disponibil imediat pentru pacient.
- Echipament:LOGIQ P9
- Servicii conexe recomandate:Bilirubina directă ,Bilirubina totală ,Alaninaminotransferaza, ALT ,Aspartataminotransferaza, AST ,Gama (γ)-glutamiltransferaza, γ-GT