team
Alergologie

Alergologia este disciplina medicală clinică care identifică factorii externi și interni care declanșează stări alergice în organismul uman și tratează afecțiunile acute și cronice.

Testele moderne de laborator în domeniul alergologiei (panouri alergeni) permit stabilirea sensibilității fiecarui om la un anumit tip de alergeni. Testele generale de laborator oferă informații despre gradul de afectare a sistemelor și organelor, aceste informații fiind extrem de importante pentru stabilirea diagnosticului și tratamentului. 

Alergologul este medicul care se ocupă cu depistarea şi diagnosticarea, profilaxia şi tratamentul (medicamentos şi/sau imunoterapie, după caz), monitorizarea şi educaţia complexă a pacienţilor cu boli alergice, afecţiuni de hipersensibilitate iniţiate prin mecanisme imunologice.

  • Metodele specifice de diagnostic utilizate în alergologie sunt : testele complexe - panou alergeni inhalatori și alimentari, dar și investigațiile alergologice de intoleranță alimentară și determinare IgE total sau specific.
  • Bolile alergice tipice sunt : rinita alergică, conjunctivită alergică, eczema, dermatită de contact, astmul bronșic, alergia alimentară, alergia medicamentoasă, alergia produsă de înțepături de insecte și anafilaxia.

Specialiștii în Alergologie Invitro Diagnostics

meds-team-medic-profile-image

Stela Eftodiev

Medic alergolog
  • Consultații oferite la: str. B. Voievod, 7
  • Programare vizită: 022 903 999
Vezi profilul

Consultații disponibile în filialele:

center-image
str. B. Voievod, 7 Chișinău,
Medic: Stela EftodievProgramare vizită 022 903 999