Inhibina B

600 leiHM41
  Inhibina B este produsă de celulele Sertoli testiculare la bărbați și de celulele granuloase ovariene la femei. Rolul său principal constă în reglarea gametogenezei prin mecanisme de feed-back asupra secreţiei de FSH. În faza foliculară precoce nivelul inhibinei B creşte şi atinge un varf fin mijlocul acesteia (odată cu începerea scăderii nivelului de FSH), după care scade în faza foliculară tardivă. Semnificație clinică: Aprecierea rezervei ovariene în cadrul protocoalelor de evaluare pentru infertilitate şi reproducere asistată. Fiecare femeie se naşte cu un anumit număr de foliculi ovarieni, care scad odată cu vârsta. Numărul foliculilor ovarieni existenţi la un moment dat constituie rezerva ovariană.
Citește mai mult

Imunoenzimatică/ ELISA

Metodă mediată enzimatic de fosfataza alkalină și realizată prin separarea  particulelor paramagnetice care conferă o sensibilitate mai mare a testelor.

Sânge

Elisa Sunrise Tecan

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Pentru femeile cu un ciclu menstrual conservat, studiul se efectuează în cea de-a 3-5-a zi a ciclului menstrual, cu excepția cazului în care alte condiții sunt recomandate de medicul curant.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

 Se recomandă să anunțați personalul medical în următoarele cazuri:
  • - Ați avut probleme în trecut în timpul recoltării(pierderea cunoștinței, durere persistentă timp de câteva zile, edem sau hematom local).
  • - Utilizați medicamente care pot prelungi timpul de sângerare (chimioterapie, anticoagulante – warfarină, heparină, aspirină).

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Elisa Sunrise Tecan
Sistem semiautomat pentru cercetari imunoenzimatice în diagnosticul clinic

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ SYSMEX Japan. Viteză de procesare investigații 60-100 teste pe oră.
Equipment24 parametri raportabili + 4 parametri cercetare. Detectie de cheag. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte).
EquipmentMonitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si rezidurilor. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

MB303 zile400 lei

   Spermocultura este metoda ce permite, prin analizarea si cultivarea probelor de sperma, identificarea agentilor patogeni responsabili de infectiile tractului genital masculin. Spermocultura poate releva agentul patogen responsabil in prostatite, uretro-prostatite, veziculite seminale, orhite, dar si cauza infertilitatii masculine atunci cand se face concomitent cu spermograma.