Ultrasonografie
GE Voluson E10
Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).
Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.
Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.
Testul de screening in sarcina (denumit, uneori, triplu test) este o analiza de sange din care se poate determina daca bebelusul prezinta riscul de a avea unele probleme majore. Astfel, se poate depista anomalii cromozomiale - sindromul Down (Trisomie 21) si sindromul Edwards (Trisomia 18) -dereglari la nivelul tubului neural, cum ar fi spina bifida (DTN).
La efectuarea testului este obligatoriu să vă prezentaţi cu Ecografia recent efectuată.
Chemiluminiscență amplificată enzimatic, CLIA
Factorul Rhesus (Rh) este o proteină moștenită de pe suprafața celulelor roșii din sânge. Face parte dintr-un sistem de antigene Rh, fiind cel mai puternic din punct de vedere antigenic și imunogen. Acest factor nu este același la toate persoanele, 85% din populația lumii având Rh pozitiv, iar restul de 15% - Rh negativ. Rh-ul negativ poate fi o problemă în sarcină atunci când Rh-ul tatălui este pozitiv, iar al mamei este negativ. În timpul sarcinii, o mică cantitate din sângele fătului poate intra în contact cu sângele mamei. În situația în care mamă are Rh negativ și fătul Rh pozitiv, corpul mamei poate produce anticorpi anti-Rh după expunerea la globulele roșii ale fătului. Anticorpii produși nu reprezintă o problemă în timpul primei sarcini. La următoarea sarcină, însă, în cazul în care copilul are tot Rh pozitiv, corpul mamei poate produce anticorpi anti-Rh care pot traversa placenta și pot afecta celulele roșii ale sângelui copilului. Acest lucru poate duce la o anemie care poate pune viața fătului în pericol.Testul este o simpla analiza de sange, care va fi efectuata in laboratorul specializat pentru extragerea fragmentelor de ADN fetal circulant in sangele matern si genotiparea Rh. Recoltarea se poate face dupa saptamana a 10-a de sarcina.