team
Ecografie

Ecografia sau ultrasonografia este o procedură medicală de diagnostic, realizată pe baza ultrasunetelor, pentru a crea imagini ale unor regiuni din organism. Se utilizează pentru diagnosticarea unor afecțiuni organice, pentru monitorizarea fătului în sarcină, monitorizarea unor probleme de sănătate sau ca tehnică de ghidaj în timpul unor intervenții chirurgicale mini-invazive.

Având în dotare unul din cele mai performante ecografe ce există la nivel mondial – Voluson E10 de la General Electrics (GE), medicii imagiști din cadrul rețelei Invitro Diagnostics au posibilitatea de a efectua examinări performante în format 4D la unicul ecograf clasa premium din Republica Moldova, care nu emite radiația X.

Specialiștii imagiști din cadrul Invitro Diagnostics efectuează următoarele examinări în opțiunea Doppler:

 • Monitorizarea fătului în sarcină
 • Identificarea precoce a afecțiunilor sau anomaliilor fătului la stadii incipiente a sarcinii
 • Examinarea organelor interne
 • Examinarea sistemului urogenital la femei și bărbați
 • Examinarea glandei mamare
 • Examinarea glandei tiroide
 • Examen ecografic la copii

Specialiștii în Ecografie Invitro Diagnostics

meds-team-medic-profile-image

Cenușa Natalia

Medic imagist
 • Consultații oferite la: str.N.Testemiţanu, 19/1
 • Programare vizită: 022 903 999
Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Cepraga Igor

Medic imagist
 • Consultații oferite la: str. N.Testemiţanu, 37
 • Programare vizită: 022 903 999
Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Cotorcea Vitalie

Medic imagist
 • Consultații oferite la: str. N.Testemiţanu, 37
 • Programare vizită: 022 903 999
Vezi profilul

Consultații disponibile în filialele:

center-image
str.N.Testemiţanu, 19/1 Chișinău,
Medic: Cenușa NataliaProgramare vizită 022 903 999
center-image
str. N.Testemiţanu, 37 Chișinău,
Medic: Cepraga Igor, Cotorcea VitalieProgramare vizită 022 903 999
Consultații și proceduri oferite:

USG01300 lei

Examinarea permite depistarea formațiunilor de volum, chisturilor tireoiditelor autoimune.

USG02350 lei

Permite depistarea formațiunilor de volum, ganglioni maligni, mastopatiilor, formațiunilor chistice.

USG03270 lei

Metoda imagistica de investigare a organelor genitale interne, cu ajutorul ultrasunetelor. Se realizeaza cu ajutorul unei sonde ecografice speciale (prevazuta cu o minicamera) care se introduce in vagin; Permite vizualizarea organelor genitale interne (vaginul, uterul, trompele uterine, ovarele, endometrul, vezica urinara) si a unei sarcini incipiente.

USG04200 lei

Foliculometria sau controlul funcționarii ovarului este metoda prin care medicul determina prezenta ovulatiei, verifica dimensiunile si caracterul cresterii foliculelor, grosimea endometriului, ovulatia.

USG05400 lei

Include examinarea organelor interne: ficatul, splina, pancreasul, vezica biliară, căilor biliare și altele.

USG06700 lei

Ultrasonografia organelor abdominale (Ecografia abdominală) este o metodă imagistică de diagnosticare aficatului, vezicii biliare, splină, pancreas cu ajutorul undelor ultrasonore. Proces prin care se estimează mărimea, structura, omogenitatea și conturul organelor. Examinarea cu ultrasunet a abdomenului arată dacă este o inflamație, tumori sau alte modificări.

USG07250 lei

Include examinarea vezicii urinare, uterului, ovarelor, prostate(la bărbați), volumului rezidual al urinei.

USG08280 lei

Include examinarea rinichior, suprarenalelor, vezicii urinare, volumului rezidual al urinei.

USG09550 lei

Examinarea rinichilor, suprarenalelor, vezicii urinare, prostate, volumului residual.

USG10250 lei

Presupune examinarea penisului pentru depistarea formațiunilor de volum, boala Pieroni.

USG11250 lei

Permite depistarea formațiunilor de volum, hemoragiilor post-traumatice, tumorilor maligne, etc.

USG12350 lei

Examinarea transabdominală și transrectală a prostatei pentru depistarea formațiunilor benigne și maligne.

USG13300 lei

USG14500 lei

Include examinarea ficatului, colecistului, cailor intrahepatice, pancreasului, splinei, rinichilor, vezicii urinare, uterului, ovarelor.

USG15600 lei

Include examinarea ficatului, colecistului, căilor intrahepatice, pancreasului, splinei, rinichilor, vezicii urinare, uterului, ovarelor + examenul transvaginal.

USG16800 lei

Include examinarea ficatului, colecistului, căilor intrahepatice, pancreasului, splinei, rinichilor, vezicii urinare, uterului, ovarelor, glandei tiroide, glandei mamare, + examenul transvaginal.

USG17600 lei

Include examinarea ficatului, colecistului, cailor biliare intrahepatice, pancreasului, splinei, rinichilor, vezicii urinare,  prostata, volumul residual.

USG18250 lei

Depistarea patologilor organelor interne în cazul anumitor condiții de sănătate.

USG19300 lei

Include examinarea ficatului, colecistului, căilor intrahepatice, pancreasului, splinei, rinichilor, vezicii urinare, uterului, ovarelor.

USG20300 lei

Acest examen ecografic este important pentru a evalua dezvoltarea fatului, starea placentei si formarea grupului pentru aberații crozomiale, unde screeningul prenatal include translucenta, lungimea colului uterin.

USG21300 lei

Acest examen ecografic este important pentru a evalua dezvoltarea fătului, starea placentei și formarea grupului pentru aberații crozomiale, unde screeningul prenatal include translucență, lungimea colului uterin.

USG22400 lei

   Acest examen ecografic este important pentru a evalua dezvoltarea fătului, starea placentei și formarea grupului pentru aberații crozomiale, unde screeningul prenatal include translucență, lungimea colului uterin.

USG23400 lei

Acest examen ecografic este important pentru a evalua dezvoltarea fătului, starea placentei și formarea grupului pentru aberații crozomiale, unde screeningul prenatal include: translucență, lungimea colului uterin, determinarea sarcinii (monocoreale/bicoreale); (monoamniotice/biamniotice).

USG24500 lei

   Examenul ecografic la acest termen de sarcină ajută la determinarea malformaţiilor fetale, la determinarea stării placentei şi a cantităţii lichidului amniotic. La un termen mai avansat de sarcină ajută la evaluarea greutatății aproximative a copilului, adaptarea dimensiunii capului copilului la dimensiunea canalului de naştere al mamei, starea cordonului ombilical etc.

USG25550 lei

Include examinarea minuțioasă a fătului, excluderea malformațiilor, examinarea in regim Doppler a arterelor umbelicală, uterină și artera cerebrală medie a fătului. După examinare se eliberează un CD cu datele persoanlizate incluse.

USG26600 lei

Include examinarea minuțioasă a feților, excluderea malformațiilor, examinarea în regim Doppler a arterelor umbelicală, uterină și artera cerebrală medie a fătului.

USG27800 lei

Include examinarea minuțioasă a fătului, excluderea malformațiilor, examinarea în regim Doppler a arterelor umbelicală, uterină și artera cerebrală medie a fătului.

USG28300 lei

Ecografia fetală intrauterină la sarcina monofetală are drept scop confirmarea stării de bine a fătului; depistarea malformațiilor.

USG29500 lei

Ecocardiografia fetală intrauterină la sarcină gemelară presupune examinarea extensivă a inimilor gemenilor. 

USG30400 lei

Ecocardiografia fetală este o scanare detaliată a inimii bebelușului pentru a detecta, eventuale defecte cardiace congenitale. Aceasta presupune evaluarea extensivă a inimii fetale din punct de vedere morfologic și funcțional.

USG31200 lei

Neurosonografia creierului se efectuează la copiii mici, pana la calcifierea fontanelei mari. Permite diagnosticarea anomaliilor de dezvoltare , a formațiunilor de volum, aprecierea dimensiunilor ventriculelor, hemoragiilor intraventriculare, peri ventriculare, parenchimatoase, a semnelor indirecte de hipertensiune intra craniană. 

USG32500 lei

Ecografia vasculară reprezintă un tip special de ecografie care prin folosirea unor sonde special concepute permite vizualizarea fluxului de sânge din interiorul arterelor şi venelor.

USG33500 lei

Ecografia vasculară reprezintă un tip special de ecografie care prin folosirea unor sonde special concepute permite vizualizarea fluxului de sânge din interiorul arterelor şi venelor.

USG34500 lei

O ecografie Doppler de vase extra și intracraniene este o investigație imagistică non-invazivă, în timp real, prin care se evidențiază vasele de sânge de la nivelul capului, gâtului și toracelui superior, modificările structurale ale acestora, precum și circulația sângelui din acest sistem. Ecografia Doppler ajută în diagnosticarea și evaloarea afecțiunilor vasculare. Prin acest tip de investigație se pot determina existența stenozelor, ocluziilor, disecțiilor sau malformațiilor la nivelul vaselor de sânge.

USG35500 lei

Această examinare permite examinarea fluxului sanguin în arterele renale, depistarea vaselor aberante.

USG36715 lei

Metoda Doppler permite masurarea vitezei sangelui in orice punct al inimii si vaselor, permitand depistarea insuficientelor sau stenozelor valvulare. Doppler-ul tisular (Tissue Doppler) permite evaluarea functiei cardiace sistolice globale prin masurarea velocitatilor (vitezei) la nivelul inelului valvulelor mitrale si tricuspidiane, precum si a functiei diastolice, prin masurarea velocotatilor Eꞌ (velocitatea maxima distolica precoce) si Aꞌ (velocitatea tardiva prin contractia atriala) la nivelul inelului mitral, respective tricuspidian.

USG372 000 lei

USG38400 lei

Acest examen ecografic este important pentru a evalua dezvoltarea fătului, starea placentei și formarea grupului pentru aberații crozomiale, unde screeningul prenatal include translucență, lungimea colului uterin.

USG39350 lei

   Din punct de vedere ecografic, nodulii tiroidieni prezinta caracteristici care pot ridica sau infirma suspiciunea de malignitate. Recent, E. Horvath si colaboratorii sai au reusit sa transpuna sistemul de raportare si de date a leziunilor sanului BI-RADS (Breast Imaging Reporting and Data System), conceput de Colegiul American de Radiologie in patologia tiroidiana TIRADS (Thyroid Imaging Reporting and Data System).

USG40500 lei

    Ultrasonografia organelor abdominale (Ecografia abdominală) este o metodă imagistică de diagnosticare a ficatului, vezicii biliare, splină, pancreas, cu ajutorul undelor ultrasonore. Proces prin care se estimează mărimea, structura, omogenitatea și conturul organelor. Examinarea cu ultrasunet a abdomenului arată dacă este o inflamație, tumori sau alte modificări.

USG41300 lei

  Metodă de diagnosticare a prostatei cu ajutorul ultrasunete. În această examinare se determină structura, dimensiunile, uniformitatea organelor.