team
Neurologie

Neurologia este o ramură specială a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic. Structurile organice ce țin de domeniul neurologiei sunt creierul, măduva spinării și sistemul nervos periferic (nervii care merg spre mușchi, piele și organele senzitive).

Sistemul nervos realizează comunicarea dintre diferitele părți ale corpului și le coordonează funcțiile voluntare și involuntare. În mod special, creierul și măduva spinării integrează informațiile de la alte organe și din mediul extern, și planifică răspunsurile adecvate. Diferitele structuri din creier, implicate în funcții specifice, sunt responsabile de gândire, memorie, rațiune, înțelegere, limbaj, mișcări involuntare și voluntare, echilibru, postură, respirație, bătăile inimii, tensiunea arterială, controlul temperaturii, emoții, de ceasul biologic intern al organismului și de prelucrarea informațiilor primite prin cele cinci simțuri, cum ar fi vederea și auzul.

Patologiile care sunt tratate de neurolog:

 • Creier și măduva spinării – accident vascular cerebral (ictus cerebral), demență, inclusiv boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroză multiplă, migrenă și alte dureri de cap, scleroză laterală amiotrofică;
 • Coloana vertebrală – hernii de disc, spondiloze;
 • Nervi periferici – plexopatii, neuropatii periferice;
 • Mușchii – miopatii, distrofii musculare, miastenia gravis.

Specialiștii în Neurologie Invitro Diagnostics

meds-team-medic-profile-image

Marina Sangheli

Medic neurolog
 • Consultații oferite la: Clinica, str. Albișoara, 64/2
 • Programare vizită:

  022 903 999

Vezi profilul
meds-team-medic-profile-image

Rotaru Lilia

Medic neurolog
  Vezi profilul

  Consultații disponibile în filialele:

  center-image
  Clinica, str. Albișoara, 64/2Chișinău,
  Medic: Marina SangheliProgramare vizită

  022 903 999

  Consultații și proceduri oferite:

  CMS02230 lei
   

   CMS04460 lei