PD23 Control profilactic COPII 6 – 12 ani

Examen medical profilactic recomandat copiilor de vârsta 6-12 ani, pentru a verifica modul de dezvoltare și creștere a copiilor, care include:

  • 1400 lei
  • -17%
  • 1160 lei
  • iconConsultația medicului
  • iconExamen ecografic
  • iconAnalize de laborator

Servicii și analize incluse în pachet

HE2370 lei

    AL01210 lei

    Testul se utilizează pentru diagnosticul alergiilor și helmintozelor. Imunoglobulina E (IgE) este o proteină serică, care reprezintă mai puţin de 0.001% din totalul imunoglobulinelor serice. Concentraţia serică a IgE este dependentă de vârstă.  

    • Metodă:
      Imunoenzimatică, test cantiativ
    • Material:
      Serul sanguin

    CH1970 lei

    Calciul din organism (aproximativ 99%) este prezent la nivelul sistemului osos, restul fiind prezent în spaţiul intracelular extraosos sau în spațiul extracelular. Nivelul calciului sanguin este reglat de parathormon (PTH). Când concentraţia calciului scade, este stimulată eliberarea PTH, care reglează nivelul acestuia prin creşterea absorbţiei intestinale, scăderea excreţiei urinare şi creşterea resorbţiei osoase. Nivelul calciului total va fi influenţat de nivelul albuminei serice. Ionii de calciu influenţează contractilitatea inimii şi a musculaturii scheletice, fiind esenţiali pentru funcţionarea sistemului nervos. În plus, calciul joacă un rol important în coagularea sângelui şi mineralizarea osoasă.

    • Metodă:Colorimetrică
    • Material:Ser sanguin

    CH2470 lei

    Fierul este unul dintre cele mai importante micronutriente din organism. Acesta face parte din hemoglobină eritrocitelor și participă astfel la transferul de oxigen. Fierul este un microelement care este absorbit din alimente și apoi transferat prin organism prin transferin, o proteină specială care se formează în ficat. Fierul este necesar pentru formarea de globule roșii. Este cea mai importantă componentă a hemoglobinei, o proteină care umple eritrocitele, ceea ce le permite să transfere oxigenul de la plămâni la organe și țesuturi. De asemenea, fierul este o parte din proteina musculară a mioglobinei și unele enzime. Folosirea unor analize diferite care reflectă schimbul de fier în organism oferă informații mai complete și mai sigure despre deficitul de fier sau suprasaturarea fierului decât o măsurare izolată a fierului seric.

    • Metodă:Colorimetrică
    • Material:Ser sanguin

    CH0960 lei

      Glucoza este principala formă sub care sunt absorbiţi, utilizaţi, dar şi depozitați carbohidrații în organismele vii. Celulele organismului utilizează glucoza în scop energetic, cu formarea de ATP (adenozin trifosfat). Diabetul zaharat cuprinde un grup de tulburări metabolice caracterizate printr-un nivel crescut al glucozei sanguine, secundar unui deficit calitativ/cantitativ de insulină. Principalele simptome sunt letargia (datorită hiperglicemiei marcate), poliuria, polidipsia, scăderea în greutate, miopia şi susceptibilitatea crescută față de anumite infecţii. Testul pentru glucoză poate fi utilizat pentru: Screeningul hiperglicemiei (valori ridicate ale glucozei în sânge) cât şi al hipoglicemie (valori scăzute); Pentru a ajuta la diagnosticarea diabetului; Pentru a urmări nivelurile glucozei la persoanele cu diabet zaharat.

    • Metodă:Spectrofotometrie
    • Material:Ser sanguin

    CH4760 lei

    Aspartat aminotransferaza (AST) - o enzimă care este prezentă în toate celulele corpului, dar mai ales în celulele inimii și a ficatului și într-o mai mică măsură, în rinichi și mușchi. În mod normal, activitatea AST în sânge este foarte scăzută. Dacă ficatul sau țesutul muscular sunt deteriorate, acesta este eliberat în sânge. Astfel, AST este un indicator al afectării hepatice. Cel mai adesea, AST este prescris pentru a verifica dacă ficatul este deteriorat din cauza hepatitei, a medicamentelor toxice, a cirozei. Cu toate acestea, AST nu reflectă întotdeauna numai leziuni ale ficatului, activitatea acestei enzime poate fi crescută și în boli ale altor organe, în special în infarctul miocardic. Test folosit pentru identificarea inflamatiei, leziunilor sau necroza tesutului hepatic. In boala hepatica, reprezinta un indicator al afectarii hepatocelulare de orice cauza. De asemenea, testul este utilizat pentru a monitoriza functia hepatica la pacientii care iau medicamente potential hepatotoxice.

    • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
    • Material:Ser sanguin

    CH4990 lei

    Amilaza pancreatică - produsă în principal de pancreas (enzima este sintetizată de celulele acinare pancreatice şi apoi secretată în tractul intestinal). Amilazele sunt produse, de asemenea, de glandele salivare, mucoasa intestinului subţire, ovare, placentă, ficat, trompele uterine, muşchii scheletici. Determinarea amilazei serice este un test sensibil, dar nespecific pentru afecţiunile pancreatice, un nivel crescut de amilază serică fiind întâlnit şi în alte afecţiuni, cum ar fi: perforaţii intestinale, ulcer gastric penetrant în pancreas, obstrucţii duodenale, parotidita.

    • Metodă:Spectrofotometrie
    • Material:Ser sanguin

    CH4660 lei

    Glutamat piruvat transaminaza (TGP), cunoscută şi sub denumirea de alanin aminotransferază (ALAT), este o enzimă implicată în metabolismul aminoacizilor. .Alanin aminotransferaza (ALT) este o enzimă care se găseşte mai ales în celulele din ficat şi rinichi; în cantităţi mult mai mici se găseşte, de asemenea, în inima şi muşchi. Acest test se foloseste pentru a monitoriza apariţia leziunilor hepatice şi/sau pentru a ajuta la diagnosticarea bolii de ficat.

    • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
    • Material:Ser sanguin

    CH0760 lei

    Metabolismul bilirubinei începe odată cu degradarea eritrocitelor îmbătrânite la nivelul sistemului reticuloendotelial (în principal, în splină). Hemoglobina este eliberată din eritrocite şi degradată la hem şi globină. Hem-ul este apoi catabolizat, cu formarea biliverdinei, care este apoi transformată în bilirubină. Un nivel înalt al bilirubinei serice se asociază cu apariţia icterului (coloraţia galbenă a tegumentelor şi mucoaselor). Icterul este rezultatul afectării metabolismului normal sau a excreţiei bilirubinei: producţie crescută de bilirubină (ex. hemoliza , eritropoieza ineficientă), excreţie scăzută a bilirubinei (ex.hepatită, obstrucţie), metabolism anormal al bilirubinei (ex. tulburări ereditare, icter neonatal).

    • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
    • Material:Ser sanguin

    CH0860 lei

    Metabolismul bilirubinei începe odată cu degradarea eritrocitelor îmbătrânite la nivelul sistemului reticuloendotelial (în principal, în splină). Hemoglobina este eliberată din eritrocite şi degradată la hem şi globină. Hem-ul este apoi catabolizat, cu formarea biliverdinei, care este apoi transformată în bilirubină. Această formă de bilirubină este bilirubina indirectă (neconjugată). La nivel hepatic, bilirubina indirectă este conjugată la bilirubina directă. Bilirubina conjugată este apoi excretată, prin intermediul bilei, în intestin. Icterul fiziologic al nou-născutului se caracterizează prin hiperbilirubinemie indirectă, care apare la 2-4 zile de la naştere, datorită absenţei glucuroniltransferazei hepatice, enzima necesară conjugării bilirubinei. Spre deosebire de bilirubina indirectă, bilirubina directă se elimină în urină, prezenţa bilirubinuriei fiind un indicator al creşterii serice a bilirubinei conjugate.

    • Metodă:Spectrofotometrică, cinetică
    • Material:Ser sanguin

    CH0460 lei

    Creatinina serică este produsul metabolic al creatinei şi fosfocreatinei, ambele prezente aproape în exclusivitate în muşchi. De aceea, nivelul creatininei este corelat cu masă musculară, care la rândul ei este influenţată de sex, vârstă şi alimentaţie. Creatinina este eliminată din sânge prin filtrare glomerulară. Un nivel normal al creatininei nu implică în mod necesar o funcţie renală normală, în timp ce un nivel crescut indică, de obicei, afectarea funcţiei renale. Totuşi, modificarea concentraţiei creatininei serice se poate produce şi independent de funcţia renală (ex. modificarea masei musculare). Testul pentru creatinină în sânge - prin acest test poate fi monitorizată activitatea rinichilor și buna funcționare a acestora. Un nivel mai mare de creatinină în sânge poate indica faptul că rinichii nu mai au capacitatea de a funcționa în parametrii normali.

    • Metodă:Cinetică
    • Material:Ser sanguin

    CH0660 lei

    Ureea este produsul principal al defalcării proteinelor. Este forma chimică în care azotul inutil este îndepărtat din urină. Acumularea de uree și de alți compuși care conțin azot în sânge ca urmare a insuficienței renale conduce la uremie. Insuficiența renală se manifestă atunci când un glomerul se pierde în capacitatea de a filtra metaboliții sanguini prin el însuși. Acest lucru se poate întâmpla brusc (insuficiență renală acută) ca răspuns la boală, administrarea de medicamente, otrăvuri, daune. Uneori aceasta este o consecință a bolilor cronice de rinichi (pielonefrită, glomerulonefrită, amiloidoză, tumori renale etc.) și alte organe (diabet, hipertensiune, etc.). Analiza pentru uree este de obicei prescrisă în combinație cu un test pentru nivelul de creatinină din sânge. Analiza pentru uree este de obicei prescrisă în combinație cu un test pentru nivelul de creatinină din sânge.

    • Metodă:Cinetică
    • Material:Ser sanguin

    CL15230 lei

    Examenul coproparazitologic (examinarea materiilor fecale) permite evidențierea prezenței ouălor de paraziți, a proglotelor sau a paraziților înșiși, facilitând diagnosticul pozitiv. Examenul coproparazitologic este recomandat pentru evidențierea unor infecții cu: Protozoare: amibiază, giardioza, coccidioze intestinale. Helminți : ascaridioză, tricocefaloză, strongiloidoză, teniaze, anchilostomiază. Distomatoze hepatice și intestinale, schistosomioze.

    • Metodă:Microscopică
    • Material:Materii fecale

    HE01120 lei

    Hemoleucograma (analiza generală a sângelui) este una dintre cele mai importante și solicitate teste de laborator, care oferă o informație generală despre starea de sănătate, iar schimbările în valorile de referință vorbesc despre prezența/absență și evoluția anumitor afecțiuni. Analiza generală a sângelui – are rol important atît în cazul diagnosticului patologiilor hematologice, infecțioase, inflamatorii, dereglărilor unor sisteme de organe, cît și în cazul aprecierii și monitorizării corecte ale tratamentului indicat. Un raport de rezultate conține date privind următorii indici:

     

    •     Hemoglobină
    •     Hematocritul
    •     Cantitatea eritrocitelor
    •     Volumul corpuscular mediu eritrocitului
    •     Hemoglobină corpusculară medie
    •     Concentrația medie a hemoglobinei corpuscular
    •     Lățimea de distribuție a eritrocitelor după volum, devierea standart
    •     Lățimea de distribuție a eritrocitelor după volum, coeficient de variație
    •     Cantitatea leucocitelor
    •     Cantitatea neutrofilelor
    •     Conținutul procentual a neutrofilelor
    •     Cantitatea limfocitelor
    •     Conținutul procentual a limfocitelor
    •     Cantitatea monocitelor
    •     Conținutul procentual a monocitelor
    •     Cantitatea bazofilelor
    •     Conținutul procentual a bazofilelor
    •     Cantitatea eozinofilelor
    •     Conținutul procentual a eozinofilelor
    •     Cantitatea trombocitelor
    •     Volumul mediu a trombocitelor

    • Metodă:Flow-citometrie fluorescentă/ focusare hidrodinamică/ Colorimetrie (SLS-Hb).
    • Material:Sânge

    CL02120 lei

    Examenul de urină este un test de diagnostic și ajută la identificarea substanțelor și a materialului celular din urină, asociate cu diferite tulburări metabolice și renale. Analiza completă de urină include determinarea caracterelor fizice (culoare, aspect, greutate specifică), chimice (pH, proteine, glucoza, corpi cetonici, hematii, bilirubina, urobilinogen, leucocite, nitriți) și examenul microscopic al sedimentului.

    • Metodă:Imunocromatografică, microscopică
    • Material:O probă de urină spontană

    Total preț standard:

    1400 lei

    Pregatirea

    Pregătirea

    Prelevarea sângelui:

    • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
    • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
    • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

    Colectarea urinei:

    • Containerul pentru colectarea urinei îl puteţi ridica în una din filialele Invitro Diagnostics. 
    • Înainte de colectarea urinei efectuaţi toaleta riguroasă a organelor genitale exterioare.
    • După, mergeţi la WC şi după 2-3 secunde de urinare în closet, colectaţi toată cantitatea de urină de dimineaţă (după trezire) în recipient (50-100 ml).
    • Vasul se închide cu capac şi se aduce în laborator în maximum 2 ore de la recoltare. 

    Materii fecale: 

    • În decursul a 48-72 de ore înainte de investigaţie, se recomandă a menţine o dietă bogată în fibre, a nu se consuma carne roşie, nap, hrean, carne, pește, legume verzi, roşii.
    • Este necesar a se evita administrarea de preparate: laxative, acid ascorbic, bromuri, derivaţi de Rauwolfia, indome-tacină, colhicină, fenil-butazonă, steroizi, supozitoare rectale şi uleiuri, Belladonna, pilocarpină, fier, bismut, sulfat de bariu).

    Alte indicații

    • - Utilizați coprorecoltoare cu o linguriță(furnizate de laborator), sau procurați din farmacii și recoltați 3 probe, din scaunul de dimineață.
    • - Etichetați recipientul cu numele, data și ora recoltării.
    • - Transportați recipientul cu produs cât mai rapid la laborator în maximum 3 ore de la recoltare. Pe durata transportării se menține la temperatura camerei.
    • - Până la livrare, a se păstra la frigider la temperatura(4 - 6 С).