Invitro Diagnostics

puterea de a cunoaște

Testele medicale realizate în laborator au devenit în ultimii ani un factor crucial în diagnosticul medical, permițând abordarea unor terapii personalizate.

Diagnosticul de laborator permite alegerea deciziilor medicale corecte, a tratamentului sau chiar a tipului intervenției optime pentru pacient, pe baza tuturor factorilor importanți: de la investigații simple de rutină, la investigații de o performanță tehnologică înaltă precum sunt testele genetice personalizate. 

Precizia tehnologiei inovatoare

Invitro Diagnostics este una din cele mai mari instituţii medico-sanitare private din Republica Moldova, specializată în diagnosticul de laborator și oferirea de consultații medicale. Nivelul internațional de calitate, deservire excepțională și soluțiile inovatoare de diagnosticare reprezintă principalele priorități ale activității noastre.

Astăzi, Invitro Diagnostics deservește cu succes clienții în 35 centre medicale de recoltare a analizelor în orașele Chișinău, Hîncești, Bălţi, Soroca, Edineţ, Sîngerei, Floreşti, Fălești, Briceni, Drochia, Rîșcani, Călărași, Orhei, Strășeni, Ungheni, Cimișlia, Anenii Noi, Cahul, Ceadîr-Lunga, Comrat. Ne propunem să ne dezvoltăm în continuare, pentru a putea oferi cele mai bune servicii și o gamă cât mai extinsă de analize.

Rezultate exacte

Exactitatea și siguranța rezultatelor analizelor medicale efectuate se bazează pe echipamentele complexe de ultimă generație, precum: Abbott, Siemens, Euroimmun, Life Technologies, Carl Zeiss – lideri mondiali în domeniul diagnosticării de laborator.

service-icon

Peste 1000 investigații

Dotările tehnice și specialiștii de calificare înaltă permit efectuarea în cadrul laboratorului Invitro Diagnostics a unui din cele mai mari spectre de analize, teste de laborator efectuate și investigații în Republica Moldova.

service-icon

Aproape de clienți

Dezvoltăm rețeaua de centre Invitro Diagnostics astfel încât să oferim clienților o accesibilitate cât mai mare în apropierea locului de trai sau serviciu, de aceea centrele colectare Invitro Diagnostics sunt prezente în majoritatea sectoarelor capitalei, iar în termen lung depunem eforturi la extinderea prezenței și în alte localități ale Moldovei.

service-icon

Rapiditate

Rezultatele la peste 96% din analizele efectuate se oferă în aceeași zi în cazul prelevării analizelor până la ora 11.00 dimineața.

service-icon

Inovativ și comod

Deservirea online reprezintă una din inovațiile implementate în domeniul analizelor de laborator. Am dezvoltat pagina web modernizată Invitro Diagnostics ca să le oferim clienților posibilitatea micșorării timpului de interacțiune în centre prin alegerea preventivă online a testelor, programarea vizitei, achitarea pentru servicii, deservirea la ghișeu separat, precum și vizualizarea online a rezultatelor și recepționarea la poșta electronică.

service-icon

Acuratețea fiecărui diagnostic

Accesul la echipament performant permite derularea testelor cu o grijă deosebită față de precizia acestora și emitere a fișei cu rezultate ce dețin un grad mai înalt de detaliere a parametrilor analizați decât în cazul laboratoarelor medicale publice.

service-icon

Factor uman redus la minim

Utilizarea softurilor specializate de laborator și marcarea cu cod de bare a fiecărei probe în combinație cu echipamentele moderne certificate permit ca Invitro Diagnostics să asigure o activitate precisă, trasabilă și rapidă în care sunt scăzute la maximul erorile cauzate de factorul uman.

service-icon

Analize la domiciliu

Invitro Diagnostics oferă serviciul de prelevarea a analizelor chiar la domiciliul sau oficiul clienților. Acest serviciu este potrivit pentru persoanele care au un grad de mobilitate scăzut, cum ar fi persoanele grav bolnave, persoane în etate sau familiile cu copii mici. Serviciul de prelevarea a analizelor la domiciliu este gratuit pentru persoanele cu dizabilități, la prezentarea certificatului de invaliditate.

service-icon

Specializările Invitro Diagnostics

Invitro Diagnostics oferă o gamă largă de investigații de laborator și consultații cuprinzând diverse ramuri medicale:

Analize de laborator

 • Biochimie
 • Hematologie
 • Imunologie
 • Endocrinologie/ marcheri hormonali
 • Serologie/marcheri infecțioși
 • Andrologie
 • Biologie moleculară și Genetică umană
 • Microbiologie
 • Teste către virusul SARS-CoV-2

Ultrasonografie

 • Ginecologie
 • Sistem urogenital la bărbați
 • Obstretică - examinare sarcină
 • Ultrasonografie generală
 • Glandă tiroidă
 • Organe interne
 • Sistemul urinar
 • Glandă mamară

Controlul calității

Controlul calității reprezintă unul din principalele obiective Invitro Diagnostics, pentru asigurarea lui implementăm cele mai riguroase norme de calitate și standarde. Laboratorul rețelei implementează programe de control intern zilnic a calității, de asemenea Invitro Diagnostics urmează programe externe de calitate care sunt efectuate lunar și trimestrial și se derulează în companie încă de la fondarea laboratorului medical.

Sistemul de management conform standardelor internaționale

Sistemul de management al calității este la cel mai înalt nivel, respectând cerințele și rigorile standardelor de specialitate: SM SR EN  ISO 15189:2014,  ISO 9001.

Acreditarea la nivel național

laboratorul Invitro Diagnostics este acreditat la nivel național de Centrul Republican de Control Extern al Calității Cercetărilor de Laborator (programe de biochimie, de serologie, de hematologie), și deține Certificatul de Acreditare Nr.0736 din 26 iunie 2020 oferit de Consiliul Național de Evaluare și Acreditare în Sănătate a Ministerului Sănătății.

Controlul extern de calitate

O realizare remarcabilă în domeniul confirmării calității reprezintă programul extern de evaluare RIQAS - Randox (Marea Britanie). Conform acestui program în cadrul Invitro Diagnostics a fost efectuat controlul de calitate RIQAS acoperind mai multe programe precum: imunologie, programul de chimie, hematologie, programul de coagulare.

Controlul extern al calității RIQAS – Randox a efectuat evaluarea performanțelor laboratorului Invitro Diagnostics prin compararea acestora cu performanțele obținute în alte aproximativ 4000 de laboratoare din întreaga lume.
Derularea controlul extern de calitate prin testarea oarbă materialelor de control s-a petrecut parcursul unui întreg an prin transmiterea rezultatelor la coordonatorul schemei de control companiei Randox - organizație independentă neimplicată în activitate de laborator. Parametrii de calitate înaltă înregistrați de Invitro Diagnostics au asigurat recepționarea de către laborator a certificatului de acreditare RIQAS - Radonx.

Departamentele laboratorului Invitro Diagnostics

Departamentul Biochimie desfășoară teste de biochimie generală, efectuate din diverse materiale biologice (sânge, urină, materii fecale). Spectrul investigațiilor este vast, cuprinzând numeroase tipuri de analize, printre care: carbohidrați, enzime, lipide, markeri fibroză hepatică, markeri funcție renală, markeri inflamație, markeri tumorali, pigmenți, proteine, aminoacizi, compuși azotați, substanțe minerale (ioni), vitamine, și altele. Testările sunt efectuate de către un sistem de echipamente biochimice automate, din gama Abbott, cu caracteristici de performanță foarte înalte, acuratețe, precizie și randament sporit de lucru.

Departamentul Hematologie desfășoară teste de hematologie, investigații ale sistemului de hemostază și testări imunohematologice. Spectrul larg de investigații permite prognosticare și diagnosticarea cât mai precoce a diverse maladii hematologice, de la teste de rutină până la teste genetice de înaltă performanță. Sunt utilizate metode simple de microscopie, până la tehnici de performanță – metoda PCR, SNP, flow-citometrie fluorescentă. Spectrul investigațiilor este vast, testările se efectuează de la analizoare hematologice automate performante SYSMEX, microscopia la sisteme optice Carl Zeiss, iar testările genetice de sistemele ABI, ILS și DNK-tehnologhia.

Departamentul Imunologie desfășoară o gamă largă de investigații, precum: determinarea de imunoglobuline, markeri ai patologiilor autoimune (teste de screening și confirmare), markeri hormonali, markeri serologici infecțioși, markeri virali, teste alergologice. Testările se efectuează de la echipamente automate și semiautomate, utilizând mai multe metode precum: CLIA (chemiluminiscență), ECLIA (electrochemiluminiscență), ELISA (imunoenzimatică), Imunofluorescență indirectă, Imunoblotting.

Departamentul Biologie moleculară întrunește în sine o echipă de specialiști notorii în domeniu, ce oferă o paletă de investigații de microbiologie (infecții sexual-transmisibile, determinare ADN/ARN hepatite virale, infecții TORCH), testări genetice și de farmacogenetică (diverse polimorfisme genetice, boli asociate cu sistemul HLA, predispuneri genetice). Tehnologia de diagnostic presupune metoda reacției de polimerizare în lanț în timp-real (RT-PCR), lucrată la amplificatoare automate ale companiilor Applied Biosystems, Corbett, DNK Tehnologhia.

Un loc important revine testelor de medicină personalizată, laboratorul fiind având stabilite relațiide strânsă de colaborare cu specialiștii companiei ATLAS. La necesitate laboratorul poate oferi consiliere genetică, post-evaluare rezultate, prin intermediul specialiștilor de talie mondială ale companiilor-partenere.

Departamentul planificare a familiei oferă servicii de laborator pentru depistarea patologilor ce țin de sistemul reproductiv masculin și feminin, permițând diagnosticarea rapidă a problemelor de fertilitate sau incompatibilitate sexuală . Sunt utilizate tehnici de laborator specifice domeniului dat, lucrate pe analizoare automate, metode de microscopiere, și teste genetice performante. Sunt efectuate următoarele tipuri de investigații: teste de rutină (spermograma detaliată), teste autoimune, depistarea infecțiilor sexual transmisibile, infecții TORCH, Fragmentarea ADN spermatic, cultura bacteriană, și alte teste specifice.

Testele genetice îţi arată tot ce trebuie să ştii despre corpul tău, ca să îi oferi ceea ce are nevoie. Poţi afla care sunt factorii de risc la care eşti expus în funcţie de bagajul genetic moştenit, cum poţi trata personalizat o serie de afecţiuni sau care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a te menţine sănătos. Genetica îţi oferă ceea ce nici o analiză nu poate face – şansa unui tratament personalizat, a unei alimentaţii corecte, pornind de la ADN-ul tău.