Epstein-Barr virus în urină (ADN, cantitativ)

300 leiBM66
Virusul Epstein-Barr este un herpes virus patogen pentru om. El infectează aproape 95 % din populaţia mondială până la vârsta adultă. Calea de transmitere majoră a virusului Epstein-Barr este cea orală. Acest test este folosit:

     pentru diagnosticul de mononucleoză infecțioasă.
     pentru diagnosticul diferențial al infecțiilor herpetice.
     pentru diagnosticul diferențial în angina și amigdalita.
     pentru a detecta reactivarea virusului Epstein-Barr la transplantul de organe și țesuturi.
Citește mai mult

PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real

Urină

7500 Real-Time PCR System

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

 • Containerul pentru colectarea urinei îl puteţi ridica la registratura Centrului. Containerul va avea aplicat un cod de bare. Dacă aţi procurat containerul în reţeaua de farmacii, aveţi nevoie mai întâi să Vă înregistraţi, să ridicaţi codul de bare alocat de la registratură, pe care-l veţi lipi apoi pe capacul containerului.

Alimentația

 • Pentru obţinerea unor rezultate veridice este necesar să Vă pregătiţi pentru investigaţie: să Vă abţineţi de la eforturi fizice, consum de alcool, să Vă culcaţi în ajun la ora obişnuită pentru Dvs. Înainte de colectarea urinei efectuaţi toaleta riguroasă a organelor genitale exterioare, spălându-le sub duş cu săpun, pentru ca eliminările din ele să nu contamineze urina.

Efortul fizic

 • După această pregătire, mergeţi la WC şi după 2-3 secunde de urinare în closet, colectaţi toată cantitatea de urină de dimineaţă (după trezire) în recipient (50-100 ml).
 • Pentru sugari și copilul mic care nu are controlul voluntar al micțiunii sau pentru alți pacienți necooperanți la care recoltarea este dificilă, se utilizează pungi de plastic sterile autoadezive (se pot achiziționa de la farmacie).

Alte indicații

Vasul se închide cu capac şi se aduce în cabinetul de recoltare a urinei al laboratorului în maximum 2 ore de la recoltare. Dacă nu este posibil, se menține la frigider sau în geanta termoizolantă cu acumulator de frig din momentul recoltării și pe durată transportării la laborator.

Pe lângă performantele echipamentelor și a personalului laboratorului, pregătirea paci-entului înaintea recoltării este foarte importanta pentru ca rezultatele analizelor medicale sa reflecte cu acuratețe starea organismului.


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

7500 Real-Time PCR System
Amplificator automat Real-Time. Asigură performanță și flexibilitatea pentru a genera date de încredere

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
Equipment7500 Real-Time PCR System - amplificator fiabile și precise cu detectare în timp real.
EquipmentPosibilitatea metodei PCR de mare viteză în mai puțin de 30 de minute.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

BM503 zile310 lei

Metoda de diagnosticare prin biologie moleculară – PCR a Cytomegalovirusului reprezintă o metodă înalt informativă de diagnosticare a infecției cu cytomegalovirus. Testul-PCR se folosește pe larg în depistarea virusului în orice lichid biologic sau țesut inclusiv și material bioptat.

Indicații pentru prescriera testului

 • Planificarea sarcinii.
 • Avort spontan.
 • Semne de infecție intrauterină.
 • Semne de insuficiență fetoplacentară.
 • Stare imunodeficitară.
 • Febră de etiologie necunoscută. 

BM605 zile400 lei

Virusul Epstein-Barr este un herpes virus patogen pentru om. El infectează aproape 95 % din populaţia mondială până la vârsta adultă. Calea de transmitere majoră a virusului Epstein-Barr este cea orală.
Acest test este folosit:
 •      pentru diagnosticul de mononucleoză infecțioasă.
 •      pentru diagnosticul diferențial al infecțiilor herpetice.
 •      pentru diagnosticul diferențial în angina și amigdalita.
 •      pentru a detecta reactivarea virusului Epstein-Barr la transplantul de organe și țesuturi.

BM595 zile500 lei

   Virusul Epstein-Barr este un herpes virus patogen pentru om. El infectează aproape 95% din populaţia mondială până la vârsta adultă. Calea de transmitere majoră a virusului Epstein-Barr este cea orală.
Acest test este folosit:

 • pentru diagnosticul de mononucleoză infecțioasă.
 • pentru diagnosticul diferențial al infecțiilor herpetice.
 • pentru diagnosticul diferențial în angina și amigdalita.
 • pentru a detecta reactivarea virusului Epstein-Barr la transplantul de organe și țesuturi.