Următorii pași

20% reducere pentru clienții ENTER cu un cod promoțional special

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Examen microscopic al raclajului cutanat la Sarcoptes scabiei

150 MDL

Scabia , cunoscută anterior sub denumirea de ”mîncarime de șapte ani ”, este o infestare contagioasă a pielii de către Sarcoptes scabiei . Cele mai frecvente simptome sunt mâncărimea severă și o erupție asemănătoare bulei. Într-o primă infecție vreodată, o persoană va dezvolta de obicei simptome în două până la șase săptămâni.  În timpul celei de-a doua infecții, simptomele pot începe în doar 24 de ore. Aceste simptome pot fi prezente în cea mai mare parte a corpului sau doar în anumite zone, cum ar fi încheieturile, între degete sau de-a lungul taliei. Capul poate fi afectat, dar acest lucru este, de obicei, numai la copii mici. Mancărimea este deseori mai slabă pe timp de noapte. 

 Scabia este cauzată de infecția cu Sarcoptes scabiei var. hominis .  Acarienii sapă canale  în piele pentru a trăi și a depune ouă.  Simptomele scabiei se datorează unei reacții alergice la acarieni.  Adesea, între 10 și 15 acarieni sunt implicați într-o infecție.  Scabia se răspândește cel mai adesea în timpul unei perioade relativ lungi de contact direct cu o persoană infectată (cel puțin 10 minute), cum ar fi cea care poate apărea în timpul sexului sau de a trăi împreună. Condițiile de viață aglomerate, cum ar fi cele întâlnite în centre de îngrijire a copilului, case de grup și închisori, sporesc riscul de răspândire.  Zonele cu lipsa accesului la apă au, de asemenea, rate mai mari de boală.  Diagnosticul se bazează pe semne și simptome.

Simptomele caracteristice ale unei infecții cu scabie includ mâncărime intense și pista de urzeală este adesea liniară. În mod similar, simptomele persistă adesea de la una până la câteva săptămâni după eradicarea cu succes a acarienilor.

În scenariul clasic, mâncărimea este agravată de căldură și, de obicei, este experimentată ca fiind mai slabă pe timp de noapte, probabil pentru că distragerile sunt mai puține.  La majoritatea oamenilor, traseele acarienilor în vârf sunt linii în formă de S sau în formă de S în piele, adesea însoțite de rânduri de țânțari mici sau de insecte. Aceste semne sunt adesea descoperite în crevurile corpului, cum ar fi pe țesuturile degetelor și degetelor de la picioare, în jurul zonei genitale, în pliurile stomacale ale pielii și sub sânii femeilor.


Pregătirea :

  • Se recomandă ca pacientul să nu utilizeze creme, unguente, spray-uri, cel puţin 3 zile înainte de prelevarea materialului.
call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!