Următorii pași

Salută primăvara alături de Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

ALEX 2 IgE - Test alergologic la 295 alergeni

2500 MDL

Testul ALEX2, este primul test alergologic multiplex in vitro. Un test de nouă generație, extrem de util pentru depistarea alergiilor. Acesta permite măsurarea simultană a IgE total (tlgE) și a IgE specific (slgE) față de o serie de extracte alergene și alergeni moleculari. Conține un panel vast de peste 295 de alergeni, acoperind marea majoritate a alergenilor inhalatori, alimentari, latex și veninuri de Hymenoptere. Testul alergologic ALEX2 utilizează tehnologia nanoparticule macroarray, cu extracte de alergeni și alergeni moleculari înalt purificați, cuplați la nanoparticule având o sensibilitate și o selectivitate mai mare comparativ cu testele tradiționale.

Testul ALEX2 cuprinde majoritatea alergenilor, în proporție de 99% și acoperă aproape toate situațiile clinice din practica medicului alergolog. Astfel, un singur test este suficient pentru a evalua complex profilul de sensibilizare al pacientului și pentru a stabili corect diagnosticul alergiei de tip I.

Combinarea extractelor de alergeni cu componente moleculare în cadrul aceluiași test oferă în plus informații cu privire la riscul de reacții alergice severe sau la posibilele reactivități încrucișate (crosreactivitate). Protocolul de testare ALEX2 cuprinde un inhibitor puternic al determinanților carbohidrați reactivi (CCD) în timpul incubării serice, ceea ce va clarifica rezultatele IgE specifice. Acest lucru reduce dificultățile în interpretare corectă a rezultatelor pentru pacienții cu CCD pozitiv și mărește specificitatea rezultatelor testării.

Lista de alergeni incluși în testul ALEX2:

 • Polenuri de graminee, arbori, ierburi
 • Fungi și alte microrganisme (mucegaiuri)
 • Acarieni și insecte
 • Alergeni de origine animală provenite de la animale (câine, pisică, hamster, cal etc)
 • Venin de Hymenoptera (viespe, albină)
 • Cereale (hrișcă, mei, ovăz, susan, grâu etc)
 • Lapte, Ouă, Carne
 • Fructe (mere, kiwi, cireșe)
 • Oleaginoase (caju, migdale, alune etc)
 • Pește și fructe de mare
 • Condimente (chimen, muștar etc)
 • Legume
 • Altele (latex, ficus, hamei)

Avantajele

Testul ALEX2 poate înlocui testele cutanate specifice pentru alergii, având o sensibilitate mult mai mare decât testele tradiționale de alergologie. Oferă totodată mai multe informații referitoare la posibilele reacții alergice încrucișate.

Informațiile obținute prin efectuarea acestui test complex sunt foarte utile în înțelegerea unor reacții alergice de tip 1, cele care se manifestă imediat după contactul cu alergenul și trebuie sa fie interpretate cu mare atenție, în corelație cu istoricul medical al pacientului. Se obține astfel imaginea completă a stării de sensibilizarea a pacientului, medicul alergolog având posibilitatea recomandării unui tratament de desensibilizare a pacientului.

Dacă sunt depistate corect și la timp, alergiile pot fi controlate sau chiar vindecate, pot beneficia de tratamente medicamentoase sau tratamente alergen specifice (de desensibilizare). Un diagnostic alergologic corect este important deoarece îi va permite medicului alergolog să aleagă cea mai bună intervenţie terapeutică cum ar fi: evitarea alergenului respectiv, modificarea dietei, un anumit tratament medicamentos sau imunoterapia.

Datorită rezultatelor obținute în urma efectuării testului ALEX2, nu este necesar efectuarea unor alte teste alergologice.

Testul ALEX2 se efectuează dintr-o singură probă de sânge şi permite determinarea cu precizie a anticorpilor IgE specifici unui anumit alergen.

 • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
 • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Pregătirea :

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!