Următorii pași

20% reducere pentru clienții ENTER cu un cod promoțional special

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Spirografie

330 MDL

Spirografia este o metodă instrumentală de evaluare a calității funcției respiratorii. Cel mai adesea, spirografia este prescrisă pacienților care au deja boli pulmonare. Dar chiar și în diagnosticul primar al proceselor patologice din tractul respirator inferior, spirometria joacă, de asemenea, un rol imens.

Scopul spirografiei este de a determina volumul, precum și caracteristicile de viteză ale activității respiratorii. Datorită echipamentelor și tehnologiilor de examinare dovedite, medicul este capabil să determine prezența și natura modificărilor la nivelul plămânilor și bronhiilor. Remediați procesele obstructive sau restricții, modificări ale structurii țesutului pulmonar.

Indicații pentru spirografie:

  •  Dispnee sistematică
  • Istoric de traumatism toracic
  • Senzație de inspirație incompletă, oxigen insuficient prelungită
  • Fumat

Spirometria este utilizată atât pentru diagnostic, cât și pentru aprecierea dinamicii procesului patologic, a calității tratamentului.

Este nevoie de pregătire specială?

Nu este necesară pregătirea serioasă pentru investigații.

Pentru a obține rezultate precise evitați alcoolul cu o seară înainte. În ziua investigațiievitați activitate fizică intensă. Nu beți cafea și ceai tare, deoarece acestea pot crește tonusul vascular, pot accelera bătăile inimii și pot provoca tulburări de respirație artificială. De asemenea, nu beți alcool în ziua testului. Ultima masă ar trebui să fie cu 6-8 ore înainte de studiu.


call close
Full Medical Check-Up Consultații medicale, USG, analize și investigații specializate de laborator!