Următorii pași

Welcome to Invitro! Primești 20% la prima vizită!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Videocolonoscopie complexă, avansată VCS (HD, WLE, iScan, insuflare CO2)

2400 MDL
Bună ziua! Iată informațiile despre Videocolonoscopie Complexă Avansată Vcs (Hd-Wle-Iscan-Insuflare Co2) în format HTML:

Videocolonoscopie Complexă Avansată Vcs (Hd-Wle-Iscan-Insuflare Co2)

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Videocolonoscopia complexă avansată (VCS) este o procedură endoscopică modernă și complexă care oferă o evaluare detaliată și de înaltă calitate a colonului (intestinul gros). Aceasta implică utilizarea unor tehnologii avansate, cum ar fi HD (High Definition), WLE (White Light Endoscopy), ISCAN (Image Enhancement Technology) și insuflarea de CO2 (dioxid de carbon).

Caracteristici și beneficii ale VCS

Tehnologia HD furnizează imagini extrem de clare și detaliate ale colonului, permițând o vizualizare excelentă a mucoasei și a eventualelor leziuni sau anomalii. WLE și ISCAN ajută la îmbunătățirea contrastului și a calității imaginilor, facilitând detectarea modificărilor subtile ale țesuturilor. Insuflarea de CO2 în loc de aer obișnuit poate reduce disconfortul pacientului și poate îmbunătăți vizibilitatea.

Datorită avansării tehnologice, VCS oferă o evaluare extrem de precisă și detaliată a colonului, crescând șansele de detectare a polipilor, leziunilor precanceroase sau altor afecțiuni. Acest lucru poate contribui la un diagnostic mai precis și la alegerea celui mai potrivit plan de tratament.

Deși procedura este complexă și necesită un endoscopist experimentat, VCS este în general bine tolerată de către pacienți și reprezintă o metodă sigură și eficientă de screening și diagnostic al bolilor colonului.

Componente Descriere
HD Imagini de înaltă definiție pentru o vizualizare clară și detaliată
WLE Iluminare cu lumină albă pentru o vizualizare naturală a țesuturilor
ISCAN Tehnologie de îmbunătățire a imaginilor pentru a evidenția detaliile subtile
Insuflare CO2 Utilizarea dioxidului de carbon pentru a reduce disconfortul pacientului

Rolul videocolonoscopia complexă avansată Vcs (Hd-Wle-Iscan-Insuflare Co2)

Videocolonoscopia complexă avansată Vcs (Hd-Wle-Iscan-Insuflare Co2) este o procedură de diagnostic endoscopic care permite o examinare detaliată și precisă a întregului colon (intestinul gros). Această tehnică avansată oferă imagini de înaltă rezoluție și opțiuni suplimentare de vizualizare, ceea ce îmbunătățește detectarea leziunilor și anomaliilor colonului. Această procedură este esențială pentru depistarea și evaluarea cancerului colorectal, precum și a altor afecțiuni precum polipi, diverticuli, inflamații sau leziuni ale colonului.

Indicații pentru efectuarea videocolonoscopiei complexe avansate Vcs (Hd-Wle-Iscan-Insuflare Co2)

Videocolonoscopia complexă avansată Vcs (Hd-Wle-Iscan-Insuflare Co2) este indicată în următoarele situații:

 • Screening pentru cancerul colorectal la persoanele cu risc normal, de obicei începând cu vârsta de 50 de ani sau mai devreme în cazul existenței unor factori de risc suplimentari.
 • Evaluarea simptomelor gastrointestinale, precum sângerări rectale, schimbări în obiceiurile intestinale, dureri abdominale sau scădere ponderală inexplicabilă.
 • Monitorizarea și gestionarea afecțiunilor colonului preexistente, precum boala inflamatorie intestinală (IBD), sindromul intestinului iritabil (IBS) sau polipi colonici.
 • Monitorizarea pacienților cu antecedente de cancer colorectal sau a celor cu risc crescut de a dezvolta această afecțiune.
 • Evaluarea completă a colonului după un rezultat anormal al altor teste de screening, cum ar fi testul de sânge ocult în materiile fecale sau colonoscopia virtuală.

Pregătirea pentru procedură

Pregătirea pentru colonoscopia video complexă avansată (VCS) implică următoarele etape:

 • Se recomandă o dietă ușoară, preparată din alimente semisolide sau lichide în zilele premergătoare procedurii. Este important să evitați alimentele bogate în fibre, care ar putea împiedica o vizibilitate clară în timpul colonoscopiei.
 • Se va administra un laxativ sau un preparat de curățare intestinală pentru a goli intestinul de resturi alimentare. Urmați cu strictețe instrucțiunile medicului sau ale asistentei cu privire la doza și modul de administrare a preparatului.
 • Hidratarea adecvată este esențială pentru a facilita golirea intestinului. Se recomandă să beți lichide clare în cantități mari în zilele premergătoare procedurii.
 • Informați medicul despre orice afecțiuni medicale pe care le aveți și despre medicamentele pe care le luați, deoarece acestea ar putea influența decizia de a efectua sau nu procedura.
 • În ziua procedurii, nu consumați alimente solide sau lichide cu câteva ore înainte, conform instrucțiunilor medicului.

Procedura

Colonoscopia video complexă avansată (VCS) este o procedură minim invazivă, efectuată sub anestezie locală sau sedare ușoară. Medicul va introduce un endoscop flexibil prin rect și îl va ghida prin intestinul gros pentru a examina mucoasa. Endoscopul este echipat cu camere video de înaltă definiție, sistem de iluminare și instrumente speciale pentru a obține imagini detaliate și a preleva eșantioane de țesuturi dacă este necesar.

Durata și factori care pot influența

Durata procedurii variază în funcție de complexitatea cazului și de factori individuali, dar de obicei durează între 30 de minute și o oră. Unii factori care pot influența durata și eficiența procedurii includ:

 • Anatomia intestinului gros și prezența eventualelor anomalii sau obstrucții.
 • Gradul de pregătire intestinală și curățarea adecvată a colonului.
 • Experiența medicului endoscopist și echipamentul utilizat.
 • Eventualele complicații sau dificultăți întâmpinate în timpul procedurii.

După procedură, pacientul va fi monitorizat pentru a se asigura că efectele sedării sau anesteziei locale s-au diminuat înainte de a fi externat.

Videocolonoscopia complexă avansată Vcs (Hd- Wle- Iscan- Insuflare Co2) este o procedură endoscopică avansată care permite o examinare detaliată și cuprinzătoare a colonului. Această metodă utilizează tehnologii de ultimă generație pentru a oferi imagini de înaltă rezoluție și pentru a facilita vizualizarea completă a pereților intestinali.

Procedura implică introducerea unui colonoscop flexibil, dotat cu camere video de înaltă definiție (HD) și dispozitive de iluminare avansate. Acest echipament special permite obținerea unor imagini detaliate și clare ale colonului. Colonoscopia avansată poate include, de asemenea, utilizarea unor tehnologii suplimentare, cum ar fi:

 • Wide Angle Lens (WLE): Acest obiectiv special oferă un câmp vizual larg pentru o examinare mai cuprinzătoare a colonului.
 • Chromoendoscopia virtuală (ISCAN): Această tehnologie ajută la îmbunătățirea contrastului și a vizibilității structurilor mucoasei intestinale.
 • Insuflare cu CO2: Utilizarea dioxidului de carbon în loc de aer pentru a umfla colonul poate reduce disconfortul și flatulența după procedură.

Videocolonoscopia complexă avansată este o procedură importantă pentru detectarea și evaluarea anumitor afecțiuni precum cancerul de colon, polipi, diverticulită sau leziuni inflamatorii intestinale. Ea oferă informații detaliate despre starea colonului și poate fi utilizată atât în scop diagnostic, cât și terapeutic (de exemplu, pentru îndepărtarea polipilor sau a leziunilor).

Surse:

https://www.ccjm.org/content/89/4/200
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2310336
https://link.springer.com/article/10.1007/s10620-021-07085-0
https://www.nature.com/articles/nrgastro.2012.88

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.


Pregătirea :

Pentru a obține o examinare de calitate se recomandă respectarea unui regim alimentar special.

Schema constă din 2 etape:

I ETAPĂ

Cu 3 zile înainte de examinare excludeți din regimul alimentar:

Carne și produsele din carne, pește, legumele, fructele, ciupercile, pâinea, terciurile, pastele, cafeaua, ceaiul negru, verdeața, leguminoase (boboasele), medicamente din bismut, fier și cărbune activ.

Se permite de consumat doar:

 1. Produse lactate  – lapte, smântână, lapte acru, iaurt fără coloranți și aditivi, cașcaval topit.
 2. Brânză sau cașcaval mărunțit prin răzătoare .
 3. Omletă .
 4. Bulion limpede, miere de albine, suc limpede, apă minerală necarbogazoasă, ceai verde.

II ETAPĂ

Cu o zi înainte de procedura de endoscopie inferioară (colonoscopie) nu se permite consumul de alimente!

Până la ora 13:00 (cu o zi înainte de procedură) se permite doar consumul de lichide, chefir degresat, apă minerală, bulion transparent (strecurat), ceai fără îndulcitori.

De la ora 14 începeți pregătirea intestinului

Procurați în farmacie 4 pliculețe de Fortrans sau Diagnol care se dizolvă în 4 litri de apă fiartă, răcorită la temperatura camerei. Aceasta se bea timp de 4 ore. La 2 ore de consum al suspensiei se face pauză o oră, după care se administrează restul lichidului (de la 14:00 – 16:00, 16:00 – 17:00 pauză, de la 17:00 până la 19:00 se administrează restul). Dacă nu puteți găsi aceste medicamente, puteți folosi 200 ml sol. Lactulac (Duphalac) care, de asemenea, trebuie de dizolvat în 4 litri de apă si se respecta aceias procedura de administrare.

La ora 20:00 administrați 3 capsule de Espumisan (Simeticona) 40 mg.
Seara puteți consuma apă plată, sucuri limpezi fără coloranți.

Clisma evacuatoare este categoric interzisă!
Tratamentul pentru patologiile cardiace, hipertensiune, diabet zaharat se permite de administrat.

În ziua procedurii nu se permite nimic de administrat din alimente sau băuturi!

call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!