Următorii pași

20% reducere pentru clienții ENTER cu un cod promoțional special

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Alela HLA-B27

880 MDL
Gena HLA-B27 codifică o proteină, care joacă un rol foarte important în sistemul imunitar. HLA-B face parte dintr-o familie de gene numită complexul antigenilor leucocitare umane (HLA). Complexul HLA ajută sistemul imunitar să distingă propriile proteine ale organismului de proteinele produse de agenții străini, cum ar fi virusurile și bacteriile. Prezența alelei HLA-B27 în organism este puternic asociată cu dezvoltarea spondiloartritelor, incluzând spondilita anchilozantă și artrita reumatoidă. Un studiu recent a constatat că 94% dintre pacienții cu spondilită anchilozantă sunt HLA-B27-pozitivi.

Indicații pentru testarea genetică HLA-B27:
 

- necesitatea de a exclude spondilita anchilozantă la un pacient a cărui rude suferă această boală;
- diagnosticul diferențial al formelor incomplete ale sindromului Reiter (uretrite sau fara uveita) si gonococică artrita;
- diagnosticul diferențial al sindromului Reiter însoțit de artrită severă și reumatoidă artrita;
- la examinarea pacienților cu artrită reumatoidă juvenilă.

Dacă antigenul HLA-B27 nu este detectat, spondilita anchilozantă și sindromul Reiter sunt puțin probabile, deși A exclude complet aceste boli în acest caz este imposibil.
 
  • Nu necesită pregătire specială.

call close
20% reducere pentru clienții ENTER! Sănătatea și frumusețea sunt strâns legate! Ai grijă de sănătatea ta și menține-ți frumusețea, alături de Invitro Diagnostics și ENTER!