Următorii pași

🤍 Achită ONLINE - primești 15% reducere și prioritate la deservire!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Coprocultura (identificare bacteriană și fungică)

<p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Cultura fecalelor pentru microflora, cunoscută sub denumirea de coprocultură, este un studiu microbiologic important care permite identificarea bacteriilor și fungilor prezenți &icirc;n intestin. Analiza contribuie la depistarea cauzelor tulburărilor digestive, a infecțiilor tractului gastrointestinal și a altor afecțiuni.</span></span></p><h3><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Coprocultura permite:</span></span></h3><ul><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Identificarea bacteriilor patogene intestinale (<em>Salmonella spp.</em>, <em>Shigella spp</em>.);</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Evaluarea cantitativă a florei intestinale condiționat patogene (<em>E. coli</em>, <em>Enterococcus spp.</em>, <em>Staphylococcus aureus</em> etc.);</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Detectarea fungilor de tip <em>Candida spp.</em>;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Stabilirea raportului dintre flora bacteriană normală și dezechilibrele care pot cauza simptome digestive.</span></span></li></ul><h3><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Componente </span></span></h3><table border="1" class="Table" style="border:solid windowtext 1px"><thead><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p style="text-align:center"><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Categorie</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p style="text-align:center"><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Microorganisme</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p style="text-align:center"><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Rol &icirc;n organism</span></span></p></td></tr></thead><tbody><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Flora benefică</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Bifidobacterii</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Susțin digestia, absorbția vitaminelor și mineralelor, stimulează imunitatea și previn dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.</span></span></p></td></tr><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black">&nbsp;</td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Bacili acidolactici (Lactobacillus spp.)</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Mențin echilibrul florei intestinale, produc acid lactic care inhibă germenii patogeni, contribuie la sănătatea mucoasei intestinale.</span></span></p></td></tr><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Flora condiționat patogenă</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Escherichia coli (E. coli) cu particularități fermentative reduse</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">&Icirc;n mod normal poate fi prezentă, dar &icirc;n număr crescut provoacă tulburări digestive.</span></span></p></td></tr><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black">&nbsp;</td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Enterococi</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Pot fi prezenți &icirc;n flora normală, dar &icirc;n exces pot cauza infecții.</span></span></p></td></tr><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black">&nbsp;</td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Staphylococcus aureus</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Absent &icirc;n mod normal; prezența lui poate provoca infecții intestinale.</span></span></p></td></tr><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black">&nbsp;</td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Candida spp. (fungi)</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Prezența redusă poate fi normală, dar multiplicarea excesivă duce la candidoze și tulburări digestive.</span></span></p></td></tr><tr><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Flora patogenă</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Salmonella, Shigella, E. coli enterohemoragică (EHEC)</span></span></p></td><td style="border-bottom:1px solid black; border-left:1px solid black; border-right:1px solid black; border-top:1px solid black"><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Nu trebuie să fie prezente &icirc;n intestin; determină infecții digestive acute (diaree severă, febră, crampe abdominale).</span></span></p></td></tr></tbody></table><h3><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Rolul investigației</span></span></h3><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Coprocultura joacă un rol esențial &icirc;n:</span></span></p><ul><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Diagnosticarea infecțiilor acute și cronice ale tractului digestiv;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Monitorizarea modificărilor florei intestinale după tratamente antibiotice;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Identificarea disbiozei intestinale;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Alegerea tratamentului adecvat, inclusiv prin realizarea antibiogramei, care arată sensibilitatea bacteriilor izolate la diferite antibiotice.</span></span></li></ul><h3><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Indicații pentru efectuarea analizei</span></span></h3><p><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Coprocultura este recomandată &icirc;n următoarele situații:</span></span></p><ul><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Suspiciune de infecție digestivă (diaree, febră, dureri abdominale, greață, vărsături);</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Boli inflamatorii intestinale (colită ulcerativă, boala Crohn) &ndash; pentru a exclude etiologia infecțioasă;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Monitorizarea pacienților aflați sub tratament antibiotic;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Suspiciunea de intoxicații alimentare;</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Evaluarea microflorei după intervenții chirurgicale pe tubul digestiv.</span></span></li></ul><h3><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Pregătirea pentru analiza coproculturii</span></span></h3><ul><li><span style="font-size:11pt">Evitați administrarea de antibiotice, antifungice și antiparazitare cu cel puțin 7 zile &icirc;nainte de recoltare, iar probioticele și laxativele &ndash; cu c&acirc;teva zile &icirc;nainte de recoltare.</span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Alimentație: nu este necesară o dietă specială, dar se recomandă evitarea alimentelor care pot colora sau modifica scaunul (ex. sfeclă roșie, cărbune medicinal).</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Igienă: &icirc;nainte de recoltare, se efectuează toaleta zonei anale cu apă și săpun.</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Nu se recomandă efectuarea clismelor sau administrarea de sorbenți &icirc;naintea analizei.</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Pentru femei: se recomandă efectuarea analizei după finalizarea menstruației, pentru a evita obținerea unor rezultate eronate.</span></span></li><li><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Recoltarea se am&acirc;nă &icirc;n caz de diaree severă, pentru a preveni distorsionarea rezultatelor.</span></span></li></ul><h3><span style="font-size:11pt"><span style="font-size:12.0pt">Procedura de recoltare</span></span></h3><p><span style="font-size:12pt">Pentru efectuarea coproculturii (cultura materiilor fecale pentru identificarea bacteriilor patogene), proba trebuie recoltată corect, respect&acirc;nd c&acirc;teva reguli:</span></p><ul><li><span style="font-size:12pt">Momentul recoltării: se recomandă ca scaunul să fie colectat c&acirc;t mai devreme după debutul bolii (ideal &icirc;n primele 3 zile), c&acirc;nd numărul germenilor patogeni este maxim.</span></li><li><span style="font-size:12pt">Modalitatea de recoltare: scaunul se emite spontan &icirc;ntr-un recipient curat și uscat, evit&acirc;nd amestecul cu urină sau apă.</span></li><li><span style="font-size:12pt">Prelevarea probei: cu lingurița coprorecoltorului se iau mici cantități de materii fecale din mai multe zone, &icirc;n special din cele care prezintă modificări (mucus, s&acirc;nge, puroi), fără a atinge pereții vasului colector.</span></li><li><span style="font-size:12pt">Recipient: proba se introduce &icirc;n coprorecoltor steril, bine &icirc;nchis.</span></li><li><span style="font-size:12pt">Transport și păstrare: probele trebuie trimise la laborator &icirc;n cel mult 2 ore de la recoltare. Dacă acest lucru nu este posibil, se păstrează la frigider, la o temperatură de +2&hellip;+8 &deg;C, p&acirc;nă la predarea lor.</span></li></ul><p>&nbsp;</p><p><br />&nbsp;</p>

MB13 660.00 MDL In stock

Coprocultura (identificare bacteriană și fungică)

660.00 MDL

Cultura fecalelor pentru microflora, cunoscută sub denumirea de coprocultură, este un studiu microbiologic important care permite identificarea bacteriilor și fungilor prezenți în intestin. Analiza contribuie la depistarea cauzelor tulburărilor digestive, a infecțiilor tractului gastrointestinal și a altor afecțiuni.

Coprocultura permite:

  • Identificarea bacteriilor patogene intestinale (Salmonella spp., Shigella spp.);
  • Evaluarea cantitativă a florei intestinale condiționat patogene (E. coli, Enterococcus spp., Staphylococcus aureus etc.);
  • Detectarea fungilor de tip Candida spp.;
  • Stabilirea raportului dintre flora bacteriană normală și dezechilibrele care pot cauza simptome digestive.

Componente

Categorie

Microorganisme

Rol în organism

Flora benefică

Bifidobacterii

Susțin digestia, absorbția vitaminelor și mineralelor, stimulează imunitatea și previn dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

 

Bacili acidolactici (Lactobacillus spp.)

Mențin echilibrul florei intestinale, produc acid lactic care inhibă germenii patogeni, contribuie la sănătatea mucoasei intestinale.

Flora condiționat patogenă

Escherichia coli (E. coli) cu particularități fermentative reduse

În mod normal poate fi prezentă, dar în număr crescut provoacă tulburări digestive.

 

Enterococi

Pot fi prezenți în flora normală, dar în exces pot cauza infecții.

 

Staphylococcus aureus

Absent în mod normal; prezența lui poate provoca infecții intestinale.

 

Candida spp. (fungi)

Prezența redusă poate fi normală, dar multiplicarea excesivă duce la candidoze și tulburări digestive.

Flora patogenă

Salmonella, Shigella, E. coli enterohemoragică (EHEC)

Nu trebuie să fie prezente în intestin; determină infecții digestive acute (diaree severă, febră, crampe abdominale).

Rolul investigației

Coprocultura joacă un rol esențial în:

  • Diagnosticarea infecțiilor acute și cronice ale tractului digestiv;
  • Monitorizarea modificărilor florei intestinale după tratamente antibiotice;
  • Identificarea disbiozei intestinale;
  • Alegerea tratamentului adecvat, inclusiv prin realizarea antibiogramei, care arată sensibilitatea bacteriilor izolate la diferite antibiotice.

Indicații pentru efectuarea analizei

Coprocultura este recomandată în următoarele situații:

  • Suspiciune de infecție digestivă (diaree, febră, dureri abdominale, greață, vărsături);
  • Boli inflamatorii intestinale (colită ulcerativă, boala Crohn) – pentru a exclude etiologia infecțioasă;
  • Monitorizarea pacienților aflați sub tratament antibiotic;
  • Suspiciunea de intoxicații alimentare;
  • Evaluarea microflorei după intervenții chirurgicale pe tubul digestiv.

Pregătirea pentru analiza coproculturii

  • Evitați administrarea de antibiotice, antifungice și antiparazitare cu cel puțin 7 zile înainte de recoltare, iar probioticele și laxativele – cu câteva zile înainte de recoltare.
  • Alimentație: nu este necesară o dietă specială, dar se recomandă evitarea alimentelor care pot colora sau modifica scaunul (ex. sfeclă roșie, cărbune medicinal).
  • Igienă: înainte de recoltare, se efectuează toaleta zonei anale cu apă și săpun.
  • Nu se recomandă efectuarea clismelor sau administrarea de sorbenți înaintea analizei.
  • Pentru femei: se recomandă efectuarea analizei după finalizarea menstruației, pentru a evita obținerea unor rezultate eronate.
  • Recoltarea se amână în caz de diaree severă, pentru a preveni distorsionarea rezultatelor.

Procedura de recoltare

Pentru efectuarea coproculturii (cultura materiilor fecale pentru identificarea bacteriilor patogene), proba trebuie recoltată corect, respectând câteva reguli:

  • Momentul recoltării: se recomandă ca scaunul să fie colectat cât mai devreme după debutul bolii (ideal în primele 3 zile), când numărul germenilor patogeni este maxim.
  • Modalitatea de recoltare: scaunul se emite spontan într-un recipient curat și uscat, evitând amestecul cu urină sau apă.
  • Prelevarea probei: cu lingurița coprorecoltorului se iau mici cantități de materii fecale din mai multe zone, în special din cele care prezintă modificări (mucus, sânge, puroi), fără a atinge pereții vasului colector.
  • Recipient: proba se introduce în coprorecoltor steril, bine închis.
  • Transport și păstrare: probele trebuie trimise la laborator în cel mult 2 ore de la recoltare. Dacă acest lucru nu este posibil, se păstrează la frigider, la o temperatură de +2…+8 °C, până la predarea lor.

 


 

Achită online cu 15% reducere la analize!
call close
Comandă apel

Întroduceți datele dvs. și vă vom contacta

Ora convenabilă
-
Orele de lucru al Call-centrului:

Luni - Vineri

07:00 - 19:00

Sâmbătă

07:30 - 16:00

Duminică

07:30 - 14:00

/posts/obyavleniya-novosti/15-reducere-la-achitari-online-achita-online-si-primesti-15-reducere
👉Achită ONLINE și primești 15% reducere! Profită acum de 15% reducere la achitărea analizelor medicale online și beneficiază de prioritate la deservire