Următorii pași

15% reducere pentru clienții Invitro Diagnostics în magazinele Enter!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Virus hepatic B (ADN, calitativ)

600 MDL

  Virusul hepatic B, abreviat HBV, este un virus de tip ADN, membru al familiei de virusuri Hepadnaviridae. Acest virus provoacă hepatita virală B, o maladie infecțioasă gravă a ficatului. Infecția cronică cu HBV este asociată cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor hepatice grave, incluzând ciroza hepatică și carcinomul hepatocelular (HCC), unul dintre cele mai frecvente forme de cancer. Riscul estimat de HCC la purtătorii cronici de virus hepatic B este de aproximativ 100 de ori mai mare decât la persoanele neinfectate. Hepatita virală B poate decurge sub 2 forme: acut sau cronic. 

  Testul calitativ de identificare a prezenței sau absenței în organism a virusului hepatic B, reprezintă o investigație complexă de biologie moleculară în urma căreia, în materialul biologic recoltat de la pacient se stabilește dacă a fost sau nu identificat material genetic aparținând virusului hepatic B. Sensibilitatea testului este de 10 UI/ml. Rezultatul testului poate fi pozitiv (în materialul biologic a fost depistat virusul hepatic B) sau negativ (în materialul biologic nu a fost depistat virusul hepatic B);


Investigația data este recomandată pentru:

  1. Pentru diagnosticul timpuriu al hepatitei virale B;

  2. Pentru a identifica tulpinile ascunse și mutante de hepatită B;

  3. Pentru evaluarea eficacității terapiei antivirale și planificarea unor tactici de tratament ulterioare;

Investigația data se indică:

  1. Dacă se suspectează o infecție cu virusul hepatitei B, iar rezultatele examinărilor serologice sunt discutabile (la pacienții cu HBsAg negativ și la cei care au fost în contact cu o persoană infectată);

  2. În cazul hepatitei mixte;

  3. În maladii hepatice cronice de etiologie necunoscută;

  4. În monitorizarea tratamentului  hepatitei virale B;

 

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 2-3 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Metoda : Reacția de polimerizare în lanț în timp real, test calitativ

call close
Începe primăvara cu noi! Începând cu data de 1 Martie, în toate filialele Invitro Diagnostics primiți Mărțișoare și Vouchere pentru a beneficia de 10% reducere la analize medicale.