Următorii pași

Fii în formă și orientează-te către rezultat! Beneficiază de reducerea de 25% la Pachetul de analize "ProSport", dedicat tuturor iubitorilor de sport. Fă CLICK pentru detalii!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Human papilloma virus 16, 18 (genotipare)

350 MDL

Metoda de diagnosticare prin biologie moleculară PCR  a Papillomavirus uman se bazează pe depistarea fragmentelor de ADN a acestui virus în raclatele cervicale sau în țesuturile bioptate. Utilizarea PCR permite depistarea genotipurilor HPV 16 și 18, care posedă o oncogenitate sporită, și necesită un comportament special al pacientelor, în special,  investigațiile prin colposcopie. 
 
Indicații pentru prescriera testului la femei

  • Screening-ul femeilor cu vîrsta mai mare de 30 de ani (în cazul rezultatului negativ se recomandă repetarea  cu un interval de 3 ani).
  • În complex cu investigarea citologică.
  • Apariția displazei de diferit grad.
  • Pentru recoltarea materialului biologic de la femeile înărcinate, femeilor virgine se recomandă implicare medicului. Nu se recomandă băile vaginale cu utilizarea diferitor șamponuri sau geluri. Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.
  • Timp de 2 săptămâni până a se petrece investigația, se interzice utilizarea antisepticelor locale, medicamentelor antibacteriene și antimicotice. Se interzice urinare cu cel puțin 3 ore înainte de procedura de recoltare a materialului biologic. Abținerea de la contactele sexuale cel puțin 48 de ore.
  • Metoda : Reacția de polimerizare în lanț în timp real, test calitativ

Pregătirea :

  • Investigația de biologie moleculară  are loc cel puțin 2 zile după terminarea ciclului menstrual. Materialul biologic se colectează până la prima urinare sau după cel puțin trei ore de la ultima urinare. Se interzice utilizarea cremelor, supozitoriilor sau a pastilelor intravaginale.
call close