Următorii pași

Descoperă pachetul de analize "ProSPORT" cu o reducere de -25% la 16 analize medicale.

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Pachet Glanda Tiroidă (de bază)

495.00 Lei
-15%
420.00 Lei

Pachet Glanda Tiroidă (De Bază)

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Glanda tiroidă este o glandă mică, în formă de fluture, situată în partea anterioară a gâtului. Aceasta produce hormoni care reglementează metabolismul, crește rândul arderii caloriilor și influențează multe alte procese importante în organism. Pachetul de analize pentru glanda tiroidă oferă informații valoroase despre funcționarea acestei glande și poate indica eventuale probleme de sănătate.

Rolul glandei tiroide

Glanda tiroidă produce două hormoni principali: tiroxina (T4) și triiodotironina (T3). Acești hormoni joacă un rol esențial în reglementarea metabolismului, dezvoltarea și funcționarea adecvată a sistemului nervos central, creșterea și dezvoltarea în timpul copilăriei și adolescenței, precum și în controlul temperaturii corporale.

Componentă Descriere
Tiroxină (T4) Hormonul tiroidian principal, care reglementează metabolismul bazal.
Triiodotironină (T3) Forma activă a hormonului tiroidian, care influențează direct funcțiile celulare.
TSH (Hormon de stimulare a tiroidei) Hormon produs de hipofiza anterioară, care controlează producția hormonilor tiroidieni.

Nivelurile optime ale hormonilor tiroidieni sunt esențiale pentru menținerea unui metabolism sănătos și a funcționării corespunzătoare a organismului. Dezechilibrele hormonale pot duce la diverse probleme de sănătate, cum ar fi hipotiroidismul sau hipertiroidismul.

Rolul analizei glandei tiroide

Analizele glandei tiroide sunt importante pentru evaluarea funcției acesteia și diagnosticarea diverselor afecțiuni legate de nivelul hormonilor tiroidieni. Glanda tiroidă joacă un rol esențial în reglarea metabolismului și afectează mai multe sisteme ale corpului.

Indicații pentru recomandarea analizei

Analizele glandei tiroide sunt recomandate în următoarele situații:

 • Evaluarea simptomelor sugestive pentru disfuncții tiroidiene, precum oboseală, schimbări de greutate, intoleranță la căldură sau frig, modificări ale pielii sau părului.
 • Monitorizarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene cunoscute, precum hipotiroidism, hipertiroidism sau noduli tiroidieni.
 • Screening-ul pentru tulburări tiroidiene în timpul sarcinii sau la pacienții cu antecedente de afecțiuni autoimune.
 • Evaluarea răspunsului la tratament în cazul pacienților care urmează terapie cu medicamente pentru afecțiuni tiroidiene.

Pregătirea pentru procedura de preluare a analizelor

Pentru a efectua analiza pentru Pachetul Glanda Tiroidiană (De Bază), nu sunt necesare măsuri speciale de pregătire. Cu toate acestea, sunt câteva recomandări care trebuie luate în considerare:

 • Menținerea unui regim alimentar normal: Nu este nevoie de a ține o perioadă de post înaintea prelevării probelor pentru acest test.
 • Evitarea eforturilor fizice intense: Se recomandă evitarea eforturilor fizice intense în ziua anterioară prelevării, deoarece acestea pot influența rezultatele analizei.
 • Evitarea consumului de alcool și fumatului: Se recomandă absținerea de la consumul de alcool și fumat cu cel puțin 24 de ore înainte de prelevarea probelor, deoarece acestea pot influența nivelurile hormonilor tiroidieni.
 • Menținerea unei hidratări adecvate: Este important să fiți bine hidratat pentru a facilita procedura de prelevare a sângelui.
 • Informarea medicului cu privire la medicamentele luate: Anumite medicamente pot influența nivelurile hormonilor tiroidieni, așa că este important să informați medicul cu privire la toate medicamentele luate.

Procedura de preluare a analizelor

Prelevarea sângelui pentru Pachetul Glanda Tiroidiană (De Bază) se face prin venopuncție, de obicei la nivelul venei de la pliul cotului. Procedura durează câteva minute și este efectuată de către un cadru medical calificat. După venopuncție, poate apărea o mică sângerare sau un vânăt, care de obicei se remite în câteva zile.

Termenul de procesare

1 zi lucrătoare, excluzând ziua în care s-a preluat proba biologică.

Unii factori pot influența rezultatele analizelor pentru Pachetul Glanda Tiroidiană (De Bază), afectând nivelurile hormonilor tiroidieni și potențial ducând la o interpretare incorectă. Iată câțiva dintre cei mai semnificativi factori:

 • Starea de hidratare: Nivelul de hidratare al organismului poate influența concentrația hormonilor tiroidieni în sânge. Deshidratarea poate duce la valori crescute, în timp ce consumul excesiv de lichide poate scădea artificial nivelurile acestora.
 • Medicamentele și suplimentele alimentare: Anumite medicamente și suplimente alimentare pot influența nivelurile hormonilor tiroidieni.
 • Unele afecțiuni medicale cronice: Anumite boli cronice, cum ar fi bolile autoimune, pot afecta funcția glandei tiroide și, prin urmare, nivelurile hormonilor tiroidieni.
 • Condițiile de laborator: Este important ca probele să fie prelucrate și analizate în condiții standardizate de laborator pentru a asigura acuratețea rezultatelor.

Pachetul "Glanda Tiroidă (De Bază)" este un set de teste de sânge utilizat pentru evaluarea funcției glandei tiroide. Acesta analizează nivelurile hormonilor tiroidieni precum tiroxina (T4) și triiodotironina (T3), precum și nivelul hormonului de stimulare a tiroidei (TSH) secretat de hipofiza anterioară.

Aceste teste sunt efectuate pe o probă de sânge venos, de obicei după cel puțin 8 ore de repaus alimentar. Rezultatele ajută la diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor tiroidiene, cum ar fi hipotiroidismul, hipertiroidismul și nodulii tiroidieni. De asemenea, acestea sunt utile în gestionarea tratamentului cu medicamente pentru disfuncțiile tiroidiene.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10726078/
https://my.clevelandclinic.org/health/diagnostics/17556-thyroid-blood-tests
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK285558/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8507551/

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.

165.00 Lei
165.00 Lei
165.00 Lei
Preț fără reducere : 495.00 Lei
call close
Promoția "ProSPORT" Reducere de -25% la 16 analize esențiale, pentru sportivi și cei pasionați de sport și modul sănătos de viață