Următorii pași

20% reducere pentru clienții ENTER cu un cod promoțional special

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

ECG în stare de repaus (12 derivații)

230 MDL

Activitatea electrică a inimii se detectă la nivelul pielii prin niște mici discuri metalice, numite electrozi. În timpul electrocardiogramei, electrozii sunt atașați de piele la nivelul toracelui, brațelor și picioarelor. Aceștia sunt conectați la un aparat ce transformă impulsurile electrice într-o reprezentare grafică.

Indicații:

  • evaluarea durerilor de piept;
  • evaluarea disritmiilor (tulburări de ritm cardiac);
  • diagnosticarea hipertrofiei ventriculare (îngroșarea mușchiului inimii);
  • monitorizarea eficienței și a efectelor secundare ale unor medicamente;
  • verificarea funcționării unor dispozitive mecanice (peace-makere sau defibrilatoare) implantate în inimă cu scopul de a menține ritmul regulat al acesteia.

Mod de efectuare:

Înainte de efectuarea ECG-ului, pacientul trebuie să-și îndepărteze hainele de pe jumătatea superioară a corpului, de la nivelul mâinilor și a picioarelor. Aceste regiuni sunt curățate și eventual rase, pentru o suprafață curată si netedă. Între piele și electrozi se aplică un gel special sau mici tampoane îmbibate cu soluție, pentru a facilita conductibilitatea. Pe durata testului, pacientul nu trebuie să se miște sau să vorbească. Pentru rezultate optime, pacientul trebuie să stea întins, nemișcat și să respire normal. O electrocardiogramă durează în medie 5 până la 10 minute.

Electrocardiograma este o investigație nedureroasă și neinvazivă.

Nu necesită pregătire specială.


call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!