Următorii pași

Welcome to Invitro! Primești 20% la prima vizită!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

FOX - Test de intoleranță alimentară (286 alimente)

3300 MDL
Iată informațiile despre Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente) în formatul solicitat:

Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente)

Vă reamintim că interpretarea independentă a rezultatelor nu este admisibilă, informațiile furnizate mai jos sunt exclusiv cu scop de referință.

Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente) este un test complex care analizează reacțiile imunologice ale organismului la un spectru larg de alimente. Acest test poate identifica alimentele care pot cauza inflamații, disconfort digestiv sau alte simptome nedorite la persoanele cu intoleranțe alimentare.

Principiul testului

Testul se bazează pe detectarea anticorpilor IgG specifici produși de sistemul imunitar în răspuns la proteinele din alimente. Acești anticorpi pot indica o reacție de hipersensibilitate întârziată la alimentele respective, ceea ce poate duce la inflamații cronice și diverse simptome.

Testul analizează un panel de 286 de alimente comune, incluzând diverse categorii precum:

 • Cereale și produse de panificație
 • Legume și fructe
 • Carne și pește
 • Lactate
 • Nuci și semințe
 • Condimente și mirodenii

Tabelul 1: Exemple de alimente testate

Categoria Exemple
Cereale Grâu, secară, ovăz
Legume Cartofi, roșii, ardei
Fructe Mere, banane, căpșuni

Prin identificarea alimentelor care pot provoca reacții negative, testul poate ajuta la evitarea acestora din dietă sau la adoptarea unei diete personalizate pentru a reduce simptomele și a îmbunătăți starea de sănătate.

Rolul testului de intoleranță alimentară (286 alimente)

Testul de intoleranță alimentară (286 alimente) este o investigație care ajută la identificarea alimentelor care pot provoca reacții adverse sau intolerante în organism. Acesta poate fi util în gestionarea diverselor afecțiuni legate de dietă, cum ar fi tulburările gastrointestinale, migrene, eczemă și alte probleme de sănătate legate de alimentație.

Indicații pentru recomandarea testului

Testul de intoleranță alimentară (286 alimente) poate fi recomandat în următoarele situații:

 • Simptome gastrointestinale persistente, cum ar fi balonare, dureri abdominale, diaree sau constipație, care pot fi legate de anumite alimente
 • Afecțiuni autoimune sau inflamatorii cronice, precum artrită reumatoidă, lupus sau boala Crohn, unde alimentele pot acționa ca declanșatori
 • Migrene sau dureri de cap cronice care pot fi asociate cu anumite alimente
 • Eczemă sau alte afecțiuni ale pielii care pot fi influențate de dietă
 • Stări de oboseală cronică sau dificultăți de concentrare care pot fi legate de intoleranțe alimentare

Pregătirea pentru procedura de prelevare a probei

Pentru a obține rezultate optime ale testului Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente), vă recomandăm să respectați următoarele măsuri de pregătire:

 • Respectați un regim alimentar echilibrat: Este recomandat să consumați o dietă normală în perioada dinaintea testului, fără a face schimbări semnificative.
 • Evitați consumul de alimente sau produse noi: Pentru a nu influența rezultatele, evitați introducerea de alimente sau produse noi în dieta dvs. cu cel puțin două săptămâni înainte de test.
 • Evitați medicamentele și suplimentele alimentare: Unele medicamente și suplimente alimentare pot interfera cu rezultatele testului. Consultați medicul dvs. pentru instrucțiuni specifice.
 • Menținerea hidratării adecvate: Asigurați-vă că sunteți bine hidratat în perioada dinaintea testului, deoarece deshidratarea poate influența rezultatele.

Procedura de prelevare a probei

Procedura de prelevare a probei pentru Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente) constă în colectarea unei probe de sânge venos, care va fi apoi analizată în laborator. Recoltarea probei se realizează de către un profesionist medical instruit și durează doar câteva minute.

Timpul de realizare

Rezultatele testului Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente) vor fi disponibile în decurs de 5-7 zile lucrătoare de la data recoltării probei de sânge. Totuși, acest interval poate varia în funcție de volumul de lucru al laboratorului și de eventuale circumstanțe neprevăzute.

Unii factori, precum medicamentele, suplimentele alimentare sau anumite afecțiuni medicale, pot influența rezultatele testului. De aceea, este important să furnizați informații complete personalului medical cu privire la istoricul dvs. medical și tratamentele urmate.

Iată descrierea pentru Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente) în format HTML:

Fox - Test De Intoleranță Alimentară (286 Alimente) este o analiză care determină intoleranța organismului la diferite alimente. Această analiză măsoară nivelul de anticorpi IgG produși de sistemul imunitar în răspuns la consumul anumitor alimente. Testul acoperă un spectru larg de 286 de alimente, ceea ce oferă o imagine cuprinzătoare asupra intoleranțelor alimentare ale persoanei.

Această analiză este deosebit de utilă pentru persoanele care suferă de simptome precum balonare, dureri abdominale, greață sau alte probleme digestive după consumul anumitor alimente. Prin identificarea alimentelor care provoacă reacții adverse, testul poate ajuta la ajustarea dietei și la evitarea consumului alimentelor problematice, ducând la ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3314037/
https://www.osmosis.org/answers/food-sensitivity-tests
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3314037/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3314037/

Important!

Este extrem de important să reţineţi că informaţiile din această secţiune nu sunt destinate autodiagnosticării şi tratamentului. În cazul apariţiei durerii sau agravării unei boli, este necesar să consultaţi un medic pentru a efectua investigaţii diagnostice. Numai un specialist calificat poate stabili un diagnostic corect şi poate determina un tratament adecvat. Pentru a obţine o evaluare cât mai precisă şi consecventă a rezultatelor analizelor, se recomandă efectuarea acestora în acelaşi laborator. Acest lucru se datorează faptului că diferite laboratoare pot utiliza metode şi unităţi de măsură diferite pentru efectuarea unor investigaţii similare.


Pregătirea :

 • Recomandăm prelevarea sângelui dimineața, în intervalul dintre orele 8:00 și 12:00 pe nemâncate (nu mai puțin de 8 ore și nu mai mult de 14 ore de foame, consumul de apă – este admis în regim normal). 
call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!