Ecografia organelor sistemului urinar

280 leiUSG08

Ecografia sistemului urinar joacă un rol important în diagnosticul unei game largi de boli urologice. Procedura include o evaluare a stării vezicii urinare, rinichilor și ureterelor. După efectuarea screeningului cu ultrasunete în organele pelviene și abdominale, puteți afla despre starea rinichilor, glandelor suprarenale, ureterelor, vezicii urinare, prezenței nisipului, pietrelor, chisturilor și așa mai departe. În plus, medicul poate examina starea uterului și a ovarelor la o femeie, iar la bărbați - prostata.

O ecografie a sistemului urinar este prescrisă dacă există reclamații cu privire la:

  • durere în regiunea lombară;
  • urinare frecventă;
  • senzație de golire incompletă a vezicii urinare;
  • sânge în urină;
  • colică renală;

 

Citește mai mult

Ultrasonografie

Investigație neinvazivă a organismului uman prin acțiunea undelor ultrasonore.

GE Voluson E10

Pregatirea

Pregătirea

Investigarea se efectuează cu vezica urinară plină.


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

GE Voluson E10
Cel mai performant ecograf 4D care există astăzi la nivel mondial, dedicat sănătății femeii

EquipmentVOLUSON E10 este unicul ecograf clasa Premium din Republica Moldova care oferă examinare de performanță exclusivă 4D.
EquipmentTehnologia ecografică General Electric Healthcare – primul sistem de ultrasunete din domeniul de obstetrică și ginecologie care are capacitatea de imprimare 3D integrată direct în sistem.
EquipmentVOLUSON E10 poate imprima imaginea în volum a fătului, oferind sentimentul emoțional și palpitant de ”dragoste și atingere înainte de naștere”.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

USG01300 lei

Este o metodă imagistică de explorare a glandei tiroide, o scanare neinvazivă, nedureroasă a regiunii gâtului care nu folosește radiații, ci ultrasunete. Permite evaluarea dimensiunilor, structurii, vascularizației tiroidei și identificarea eventualelor chisturi sau noduli tiroidieni. 

 

USG02350 lei

Ecografia mamară reprezintă o examinare a sânilor cu ajutorul ultrasunetelor, folosită pentru detectarea și diagnosticarea afecțiunilor sânilor. Permite investigarea inflamațiilor/ infecțiilor mamare acute (mastite, abcese mamare) și a traumatismelor mamare, diferențierea formațiunilor mamare benigne de cele maligene, evaluarea răspunsului tumoral la chimioterapie. Prezintă avantaje multiple: este neinvazivă, nu iradiază, este nedureroasă și poate fi efectuată oricând, indiferent de perioada ciclului menstrual.

 

USG05400 lei

Ecografia abdominală este o  investigație imagistică folosită atât ca metodă de screening, pentru  evaluarea stării de sănătate și a funcționalității organelor abdominale, dar și ca metodă de diagnostic pentru afecțiunile abdominale. Ecografia abdominală folosește ultrasunete pentru a reproduce imagini ale organelor din cavitatea abdominală precum ficatul, colecistul, pacreasul, rinichii, splina, vezica urinară, uterul, ovarele și prostata.