Fosfor, P (în urina nictimerală)

70 leiCL14
Testul se utilizează pentru evaluarea metabolismului țesutului osos. Testul fosforului urinar măsoară nivelul de fosfor excretat în urină timp de 24 ore. Recomandat în evaluarea balanței fosfo-calcice și a nefrolițiazei.

Spectrofotometrică, cinetică

Urina de 24 ore

Abbott Architect c8000

Pregatirea

Pregătirea

  • Containerul pentru colectarea urinei îl puteţi ridica la registratura Invitro Diagnostics sau îl puteți procura în reţeaua de farmacii.
  • Pentru a obţine rezultate exacte trebuie să Vă pregătiţi pentru investigaţie: să Vă abţineţi de la eforturi fizice, consum de alcool, să Vă culcaţi în ajun la ora obişnuită pentru Dvs.
  • Dimineaţa Vă duceţi la toaletă, Vă urinaţi (nu colectaţi prima porţie de urină de dimineaţă din prima zi de colectare). După urinare notaţi timpul de începere a colectării şi colectaţi toate dozele următoare de urină până la aceeaşi oră a zilei următoare (24 de ore), inclusiv prima doză de urină în dimineaţa zilei de efectuare a analizei, într-un vas de 2,5 l.
  • În procesul de colectarea urina trebuie să fie refrigerată la o temperatură +4 … +8 °C. La sfârşitul colectării, toată urina colectată este bine amestecată, aproximativ 50 ml de urină se toarnă într-un recipient curat, pe etichetă se indică cantitatea totală de urină în cele 24 de ore de colectare, iar rezervorul este livrat în cabinetul de primire a urinei al laboratorului.

Alte indicații

  • Este inadmisibil să trimiteţi urina pentru investigaţie în vase destinate altor scopuri, deoarece rămăşiţele ingredientelor conţinute în ele pot altera esenţial rezultatele analizelor Dvs.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Abbott Architect c8000
Analizator de ultimă generație cu performanță analitică și productivitate sporită

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ Abbott Germany. Viteză de procesare investigații – 1200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (peste 60 teste).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CL061 zi70 lei

Acest test măsoară cantitatea de calciu din urină. Calciul este unul dintre cele mai importante minerale din organism. Determinarea calciului urinar este recomandata in: diagnosticul hipercalcemiei responsabile de aparitia calculilor renali, hipoparatiroidism, rahitism, osteomalacie, hipercalcemia hipocalciurica familiala, steatoree, carcinom metastatic de prostata.

HM201 zi200 lei

   Parathormonul (PTH) este sintetizat de glandele paratiroide şi secretat în sânge. Fragmentul N-terminal, biologic activ, are un timp de înjumătăţire de doar câteva minute. Măsurarea selectivă a PTH permite stabilirea directă a activităţii secretorii a glandelor paratiroide. PTH mobilizează calciul şi fosfatul din oase, creşte absorbţia calciului la nivel intestinal şi excreţia renală a fosfatului. Nivelul constant al calciului sanguin este asigurat de interacţiunea dintre PTH şi calcitonină. Secreţia PTH este stimulată de nivele scăzute ale calciului şi inhibată de nivele crescute. Hiperfuncţia glandelor paratiroide determină o secreţie crescută a PTH (hiperparatiroidism). Hiperparatiroidismul poate fi primar (adenoame ale glandelor paratiroide) sau secundar (de exemplu, deficienţa de vitamina D, insuficienţă renală).

CH281 zi70 lei

Testul determină fosfatul anorganic, ale cărui concentraţii pot prezenta variaţii semnificative, datorită dependenţei de o serie de factori, cum ar fi ingestia de alimente şi variaţiile în secreţia unor hormoni, cum ar fi PTH-ul.