Plop, T96

230 leiALS034

Alergia la puful de plopi este asemnătoare cu alte alergii, manifestându-se prin simptome precum: lăcrimarea ochilor, strănut, mâncărime la nivelul nasului sau a ochilor și secreţie nazală. Astfel după inhalarea pufului de plop, mucoasele vor fi iritate și vor duce la reacțiile menționate anterior. Spre deosebire de alţi alergeni precum polenul, mucegaiul sau unele alimente, puful de plop e greu de evitat, pentru că e, practic, peste tot. Chiar dacă nu ieșim din casă, el poate ajunge în casă pe geam. Evitarea ieșirilor în aer liber în intervalul 9-10 dimineața și purtarea unor măști de față care să ne acopere gura și nasul sunt metode eficiente de prevenire a alergiilor sezoniere. Evitarea este întotdeauna cel mai bun tratament pentru alergii. În unele cazuri, simptomele netratate pot duce la boli grave precum sinuzita, infecții ale urechilor sau astm bronșic.

Cuantificarea anticorpilor IgE specifici permite evaluarea relației dintre nivelurile de anticorpi și manifestările clinice ale alergiei. Valorile scăzute ale acestui indicator indică o probabilitate scăzută a unei boli alergice, în timp ce un nivel ridicat are o corelație ridicată cu manifestările clinice ale bolii. Dacă sunt detectate niveluri ridicate de IgE specifice, este posibil să se prevadă dezvoltarea alergiilor în viitor și o manifestare mai vie a simptomelor sale. Cu toate acestea, concentrația de IgE în sânge este instabilă. Se schimbă odată cu dezvoltarea bolii, cu cantitatea dozei primite de alergeni, precum și în timpul tratamentului. Se recomandă repetarea studiului atunci când simptomele se schimbă și când tratamentul este monitorizat. Necesitatea reexaminării trebuie consultată cu medicul curant.

Citește mai mult

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (renghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența  rezultatele teztului.

Alte indicații

 

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

 


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.