Lactatdehidrogenază, LDH

50 leiCH53
Lactat de hidrogenază (LDH) este o enzimă care se întâlneşte în numeroase ţesuturi (inimă, ficat, rinichi, muşchi scheletici, creier, eritrocite, plămâni). LDH este utilizat în diagnosticul diferenţial al anemiei hemolitice şi ca marker tumoral în unele tumori maligne, cum ar fi tumorile cu celule germinative. LDH este crescut în hepatite, glomerulonefrite, embolism pulmonar, boli musculare, leucemii şi limfoame. Fiind un marker nespecific, LDH trebuie utilizat în asociere cu alţi markeri în diagnosticul şi managementul pacienţilor.
Citește mai mult

Spectrofotometrică, cinetică

Ser sanguin

Abbott Architect c8000

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Sângele se prelevează din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

 Se recomandă să anunțați personalul medical în următoarele cazuri:
  • - Ați avut probleme în trecut în timpul recoltării(pierderea cunoștinței, durere persistentă timp de câteva zile, edem sau hematom local).
  • - Utilizați medicamente care pot prelungi timpul de sângerare (chimioterapie, anticoagulante – warfarină, heparină, aspirină).

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Abbott Architect c8000
Analizator de ultimă generație cu performanță analitică și productivitate sporită

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ Abbott Germany. Viteză de procesare investigații – 1200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (peste 60 teste).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CH111 zi50 lei

Scopul testului este de a măsura nivelul de acid lactic din organism și de a diagnostica acidoză lactică. Testul se mai poate efectua pentru a se vedea dacă țesuturile organismului primesc suficient oxigen și pentru a găsi cauza cantității mari de acid lactic. Acidul lactic (lactat) este un produs al metabolismului anaerob al glucozei (glicoliza), în timpul căruia se formează din piruvat cu lactat dehidrogenază. Cu o cantitate suficientă de oxigen, piruvatul suferă metabolism în mitocondrii în apă și dioxid de carbon. În condiții anaerobe, cu un aport insuficient de oxigen, piruvatul este transformat în lactat. Cantitatea principală de acid lactic intră în sânge de la mușchii scheletici, creierul și eritrocitele. Clearance-ul lactatului (dispariția acestuia din sânge) se datorează în principal metabolismului acestuia în ficat și rinichi. Absorbția lactatului de către ficat este un proces saturat. Glicoliza din probele de sânge poate determină creşterea rapidă a nivelului de lactat; celulele sanguine contribuie la procesul de glicoliză, decantarea plasmei în cel mai scurt timp posibil fiind esenţială!

CH521 zi50 lei

Creatinkinaza este o enzimă ce se găsește în concentrații crescute în miocard și mușchii scheletici și, în concentrații mult mai mici, la nivelul creierului. La indivizii sănătoși, nivelul creatinkinazei totale este dat, aproape în totalitate, de izoenzima MM.  Testul de determinare a acestei enzime totale și a izoenzimelor sale este folosit pentru:
– diagnosticarea infarctului miocardic
– evaluarea unei cauze de durere în piept
– determinarea dacă și în ce măsură e afectat mușchiul
– determinarea precoce a dermatomiozitei di polimiozitei
– pune diagnosticul diferențial între infecția postoperatorie și stare hipercatabolică postanestezie.

PD031 zi235 lei

Acest pachet conține următoarele investigații: