Proteina epididimala umana 4, HE4

520 leiCH59
Proteina epididimală umană 4 (HE4) a fost identificată iniţial în celulele epiteliale ale epididimului distal uman. Are o exprimare slabă la nivelul epiteliului căilor respiratorii şi a tractului reproducător (inclusiv ovarul), fiind prezentă însă în cazul cancerului ovarian. HE4 are o mare sensibilitate pentru detectarea cancerului ovarian, în special în stadiul I, asimptomatic. În combinaţie cu CA 125, poate fi util în stabilirea naturii benigne sau maligne a unei mase tumorale pelvine. De asemenea, testul este utilizat în monitorizarea recurențelor și a evoluţiei cancerului ovarian epitelial.
Citește mai mult

Imunoenzimatică, test cantiativ

Ser sanguin

Abbott Architect i2000

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Sângele se prelevează din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Abbott Architect i2000
Analizator automat imunologic cu o viteza de procesare medie de 200 teste/oră

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Abbott Germany. Un meniu extins de investigații (aproximativ 100 teste/ hormoni, oncomarcheri, cardiomarcheri, testări boli infecțioase).
EquipmentDetectie de cheag / fibra Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte) Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Transmitere date bi-direcțional

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

TF072 zile650 lei

   Algoritmul de apreciere a malignităţii ovariene (ROMA) este o analizaă medicală utilizată pentru aprecierea riscului preoperator al cancerului ovarian epitelial la pacientele care prezintă o masă tumorală ovariană. Acest algoritm se bazează pe determinarea concentraţiei serice de CA 125 şi HE4 şi permite diferenţierea în două grupe de risc (scăzut sau crescut), în ceea ce priveşte detectarea cancerului epitelial ovarian. 

CH631 zi210 lei

CA-125 este o glicoproteină cu masă moleculară mare, care se găsește pe celulele tumorale ale epiteliului ovarian și, de asemenea, normală în celulele endometrului, peritoneumului, pleurei, pericardului și testiculelor. Prezența acestei glicoproteine ​​în sânge la concentrații foarte mari indică o transformare oncologică a ovarelor și, mai rar, a altor organe și țesuturi (endometrium, intestin gros, plămân, lapte, pancreas). CA 125 este o proteină prezentă pe suprafața majorității celulelor unei tumori ovariene canceroase. O creștere semnificativă a concentrației de CA 125 indică cancerul ovarian. Această analiză este uneori prescrisă pacienților cu predispoziție ereditară la cancer ovarian

CH641 zi210 lei

CA 15-3 este o glicoproteină transmembranară a cărei sinteză este codificată de gena MUC1. Principala utilitate a determinării acestui marker este monitorizarea tratamentului şi a evoluţiei bolii în cancerul mamar. CA 15-3 este util pentru depistarea precoce a recurenţei tumorale la pacienţi trataţi anterior pentru carcinom mamar stadiile II şi III, fără semne clinice de activitate a bolii; nivelurile crescute de CA 15-3 la un pacient cu neoplasm mamar indică cu mare probabilitate prezenţa metastazelor;  determinarea combinata de CA 15-3 şi CEA poate creşte sensibilitatea detecţiei recurenţei tumorale; determinările seriate pot fi utile în detectarea precoce a metastazelor osoase şi hepatice.