CT nazofaringe

1 100 leiCT09

CT nazofaringelui ajută la diagnosticarea patologiei congenitale sau dobândite în stadiul incipient. În special, examinarea este extrem de importantă în diagnosticul precoce ale tumorilor maligne, pentru care poate fi aplicată terapia radicală, evitând metastazarea cancerului.
Tomografia computerizată nazofaringelui se indică în cazul:

 1. Inflamației adenoizilor, răspândirea microflorei patogene din sinusurile nazale, infecții fungice sau granulomatoase (examinarea CT nazofaringelui se recomandă 2. după efectuarea testului de laborator a secreției nazofaringiene - identificarea bacteriană și fungică);
 2. Neoplasmelor maligne și benigne. Carcinomul nazofaringian se întâlnește cel mai frecvent (în 80% de cazuri ale neoplasmelor maligne). Pe al doilea loc este limfomul. Așa neoplasme ca angiofibromul nazofaringian juvenil, hemangiomul, papilomul inversat au evoluție benignă.
 3. Anomaliilor congenitale;
 4. Traumelor, prezenței obiectelor străine în nazofaringe sau laringe;
 5. Monitorizării tratamentului oncologic.

Avantajele tomografiei computerizate (CT nazofaringelui):

 1. Grație performanței echipamentului CT Revolution Evo (GE Healthcare) e posibilă depistarea tumorilor de dimensiuni de 1 mm.
 2. Producătorul s-a concentrat asupra minimizării dozei de radiație asupra organismului uman fără a pierde din calitatea imaginii.
 3. Rezultatul se eliberează în aceeași zi.
 4. Examinarea CT fără contrast nu necesită o pregătire specială.
 5. Durata diagnosticul CT - până la 30 de minute.

Când este contraindicată examinarea CT nazofarengelui?

 • În perioada sarcinii.
 • În perioada de alăptare.
 • Copiilor până la 5 ani.
 • Boala Parkinson sau alte maladii care provoacă mișcări involuntare ale corpului.
Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

 • Specialiștii Invitro Diagnostics recomandă înainte de examinare să îndepărtați toate elementele din metal și a dispozitivelor electronice, pentru ca rezultatul să nu fie distorsionat. Dacă purtați brackeți, anunțați medicul. 

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.