Mamografie digitală cu tomosinteză (3D)

1 000 leiMA04

Mamografia digitală cu tomosinteză 3D este cea mai nouă și avansată tehnică pentru depistarea cancerului de sân la femeile peste 40 de ani. Mamograful de ultimă generație Planmed Clarity permite efectuarea mamografiei cu tomosinteză – o metodă de scanare ”strat cu strat” a țesuturilor sânului, intervalul straturilor scanate constituind 1 mm. Acest tip de scanare realizează o hartă tridimensională (3D), ceea ce permite medicului să vizualizeze din orice unghi țesuturile din profunzime și să identifice neoplasmele benigne și maligne de la 1 mm.

  • Examenul de mamografie se recomandă o dată la 2 ani femeilor ce au trecut de vârsta de 40 de ani. Femeilor ce au trecut vârsta de 50 de ani, se recomandă să facă mamografia cu tomosinteză o dată la 1 an

Mamografia cu tomosinteză se recomandă:

  • Când sunt prezenți noduli / formațiuni ale glandelor mamare (chisturi);
  • În cazul retracției sau umflării unei regiuni a glandei mamare;
  • În cazul secrețiilor mamelonare, modificării formei mamelonului;
  • Dacă sunt dureri la nivelul sânului;
  • În cazul edemului sau inflamației sânului. 
Citește mai mult
Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.