Aldosteron

300 leiHM36
   Aldosteronul este un hormon steroid, care face parte din grupa hormonilor mineralocorticoizi produşi de corticosuprarenală. Hiperproducția şi secreţia cronică de aldosteron determină hipertensiune arterială, determinarea aldosteronului fiind unul dintre testele importante de laborator utilizate în diagnosticul diferenţial al hipertensiunii arteriale. Măsurarea aldosteronului este utilă în investigarea aldosteronismului primar (de exemplu: adenom/carcinom suprarenal, hiperplazie corticosuprarenală) şi a aldosteronismului secundar (boala renovasculară, depleţie de sare, încărcare cu potasiu, insuficienţă cardiacă cu ascită, sarcină, sindromul Bartter).
Citește mai mult

Imunoenzimatică

Metoda ELISA  presupune adsorbția unuia dintre componenții imuni Ag sau Ac pe un suport solid.

Sânge

Siemens Immulite 2000 XPI

Activitatea Reninei Plasmatice , ,

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.

Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

HM405 zile500 lei

   Renina este o enzimă proteolitică termolabilă din aparatul juxtaglomerular renal. Circulă sub două forme diferite: prorenină şi renina activă. Renina activă prezintă specificitate de substrat şi, în circulaţie, prin acţiunea asupra angiotensinogenului eliberează un decapeptid biologic inactiv, angiotensină I. Ulterior, angiotensina I este clivată de către angiotensin-convertază în octapeptidul activ angiotensina II, care deţine un rol esenţial în reglarea tensiunii arteriale. Activitatea reninei plasmatice nu poate fi interpretată în cazul pacienţilor aflaţi sub tratament cu Spironolactonă; tratamentul ar trebui întrerupt cu cel puţin 4-6 săptămâni înaintea testării. De asemenea inhibitorii de angiotensin convertează pot afecta valorile reninei plasmatice, în sensul detectării unor valori fals crescute la pacienţii aflaţi sub tratament cu medicamente din această clasă.