Antigenul-s al virusului hepatic B, HBsAg (test de screening)

210 leiMI33
Testul se utilizează în diagnosticul serologic al virusului hepatitei B. Detectarea AgHBs în ser indică prezenţa infecţiei cu virusul hepatitei B. AgHBs este primul marker imunologic al infecţiei, fiind prezent în ser cu câteva săptămâni înainte de debutul clinic al bolii.

Imunoenzimatică/ ELISA

Metoda ELISA  presupune adsorbtia unuia dintre componentii imuni Ag sau Ac pe un suport solid.

Sînge

Elisa Sunrise Tecan

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.

Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Elisa Sunrise Tecan
Sistem semiautomat pentru cercetari imunoenzimatice în diagnosticul clinic

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ SYSMEX Japan. Viteză de procesare investigații 60-100 teste pe oră.
Equipment24 parametri raportabili + 4 parametri cercetare. Detectie de cheag. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte).
EquipmentMonitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si rezidurilor. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

BM186 zile2 000 lei

  Virusul hepatic B, abreviat HBV, este un virus de tip ADN, membru al familiei de virusuri Hepadnaviridae. Acest virus provoacă hepatita virală B, o maladie infecțioasă gravă a ficatului. Infecția cronică cu HBV este asociată cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor hepatice grave, incluzând ciroza hepatică și carcinomul hepatocelular (HCC), unul dintre cele mai frecvente forme de cancer. Riscul estimat de HCC la purtătorii cronici de virus hepatic B este de aproximativ 100 de ori mai mare decât la persoanele neinfectate. Hepatita virală B poate decurge sub 2 forme: acut sau cronic.
  Testul cantitativ pentru aprecierea titrului de virus hepatic B, reprezintă o investigație complexă de biologie moleculară în urma căreia, în materialul biologic recoltat de la pacient (sânge venos) se stabilește cantitatea de virus în organism, rezultatul se eliberează în următoarele unități de măsură: copii/ml (numărul de copii virale prezente într-un mililitru de plasma sangvină) sau UI/ml (numărul de unități internaționale pe mililitru reprezintă o mărime matematică rezultată din transformarea numărul de copii conform factorului de conversie: 1 UI/ml = 1,7 copii/ml).
  Metoda cantitativă ne permite aprecierea mai multor parametri importanți managementului acestei maladii: intensitatea și agresivitatea virusului, eficacitatea tratamentului sau rezistența la preparatele antivirale. Între cantitatea de virus hepatic B și prognosticul acestei maladii există o legitate: cu cât cantitatea de virus este mai mica cu atât mai mică este probabilitatea ca virusul să treacă în formă cronică, iar pacientul infectat nu reprezintă pericol de transmitere a infecției. Sensibilitatea testului este de 10 UI/ml.
   Investigația data este recomandată:
  1. Pentru a prezice cursul hepatitei virale B;
  2. Pentru a confirma forma cronică a hepatitei virale B;
  3. Identificarea purtătorilor de hepatită virală B și monitorizarea activității de replicare a virusului;
  4. Pentru a identifica tulpinile ascunse și mutante de hepatită B;
  5. Pentru a evalua eficacitatea terapiei antivirale pentru hepatita B și a decide asupra unor tactici de tratament ulterioare;
Investigația data se indică:
  1. În cazul obținerii rezultatului pozitiv la efectuarea testului Virusul hepatic B (ADN, test cantitativ);
  2. În hepatita virală acută și cronică B;
  3. În caz de hepatită mixtă;
  4. Înainte de începerea și în timpul terapiei antivirale;

MI402 zile270 lei

 Determinarea markerilor serologici specifici HDV (Ag HDV, Ac. anti HDV) reprezintă un instrument important pentru stabilirea agentului etiologic şi pentru monitorizarea şi tratamentul persoanelor infectate.

MI372 zile210 lei

Testul se utilizează în screeningul persoanelor cu diferit risc de îmbolnăvire (inclusiv donori), deasemenea pentru evaluarea primară a stării pacienților cu boli hepatice (de exemplu la cei cu nivel crescut de ALT).