Anticorpi către virusul hepatic C, anti-HCV, IgM/G

150 leiMI37
Testul se utilizează în screeningul persoanelor cu diferit risc de îmbolnăvire (inclusiv donori), deasemenea pentru evaluarea primară a stării pacienților cu boli hepatice (de exemplu la cei cu nivel crescut de ALT).

Imunoenzimatică/ ELISA

Metoda ELISA  presupune adsorbtia unuia dintre componentii imuni Ag sau Ac pe un suport solid.

Sînge

Elisa Sunrise Tecan

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

 • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.

Alimentația

 • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.

Efortul fizic

 • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

 • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Elisa Sunrise Tecan
Sistem semiautomat pentru cercetari imunoenzimatice în diagnosticul clinic

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ SYSMEX Japan. Viteză de procesare investigații 60-100 teste pe oră.
Equipment24 parametri raportabili + 4 parametri cercetare. Detectie de cheag. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte).
EquipmentMonitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si rezidurilor. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

BM193 zile500 lei

   Infecția cu virusul hepatitei C (HCV) reprezintă aproximativ 15% -20% cazuri de hepatită acută. După infecția acută, aproximativ 50% - 80% dintre pacienții cu HCV vor dezvolta infecții cronice. Virusul hepatitei C este un virus cu transmitere prin sânge infectat. Cu ajutorul preparatelor antivirale pot fi tratate mai mult de 95% dintre persoanele infectate cu virusul hepatitei C, reducând astfel riscul de deces din cauza cancerului hepatic. În prezent nu există vaccine împotriva virusului hepatic C, cu toate acestea, cercetările în acest domeniu sunt în curs de desfășurare. 
  Testul calitativ de identificare a prezenței sau absenței în organism a virusului hepatic C, reprezintă o investigație complexă de biologie moleculară în urma căreia, în materialul biologic recoltat de la pacient (sânge venos) se stabilește prezența de material genetic aparținând virusului hepatic C. Sensibilitatea testului este de 30 UI/ml. Rezultatul testului poate fi pozitiv (în materialul biologic a fost depistat virusul hepatic C) sau negativ (în materialul biologic nu a fost depistat virusul hepatic C);
  Grupuri de risc:

 • persoanele expuse frecvent la produse de sânge;
 • personalul medical care se poate înțepa cu ace infectate;
 • consumatorii de droguri intravenoase, incluzându-i pe cei care au consumat droguri cu mulți ani in urma;
 • sugarii născuți din mame infectate cu HCV. 
 • pacienții cu hemofilie (o boala de sânge care necesită transfuzii repetate);
 • pacienții cu transplante de organe;
 • pacienții cu insuficiență renală cronică (dializați);
 • pacienții cu cancer, care necesită chimioterapie.

MI332 zile150 lei

Testul se utilizează în diagnosticul serologic al virusului hepatitei B. Detectarea AgHBs în ser indică prezenţa infecţiei cu virusul hepatitei B. AgHBs este primul marker imunologic al infecţiei, fiind prezent în ser cu câteva săptămâni înainte de debutul clinic al bolii.