Este o metodă imagistică sigură, neinvazivă, care nu iradiază, utilizată pentru a evidenția organe abdomino-pelvine precum ficatul, splina, rinichii, pancreasul și vezica biliară. Se realizează atunci când apar simptome precum: dureri abdominale localizate sau difuze, tulburări de apetit, tulburări de tranzit, vărsături, febră, infecții urinare, modificări ale diverselor analize de sânge, traumatisme abdominale.
Ultrasonografie
GE Voluson E10
Nu dați copilului să mănânce și să bea apă cu 7 ore înaintea efectuării ecografiei, se efectuează pe stomac gol.
Examinarea se realizează cu vezica urinară goală.
Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).
Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.
Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.
Hemoleucograma (analiza generală a sângelui) este una dintre cele mai importante și solicitate teste de laborator, care oferă o informație generală despre starea de sănătate, iar schimbările în valorile de referință vorbesc despre prezența/absență și evoluția anumitor afecțiuni. Analiza generală a sângelui – are rol important atît în cazul diagnosticului patologiilor hematologice, infecțioase, inflamatorii, dereglărilor unor sisteme de organe, cît și în cazul aprecierii și monitorizării corecte ale tratamentului indicat. Un raport de rezultate conține date privind următorii indici:
Helmintiaza semnifică infestarea organismului uman cu diverşi paraziţi intestinali care pătrund în organismul nostru prin apă, aer sau prin înghiţire.Paraziţii intestinali sunt organisme vii care se hrănesc cu substanţele nutritive pe care le ingerează gazda sau chiar cu mucoasa intestinală a acestora şi deşi se pot localiza oriunde în corpul uman, majoritatea preferă intestinul.