Neurosonografia prin fontanelă

200 leiUSG31

Neurosongrafia prin fonatelă este o metodă de examinare a anatomiei intracraniene a nou-nascutului și copilului de până la 2 ani, cu ajutorul ultrasunetelor. Este  o investigație neinvazivă, neiradiantă, nedureroasă ce poate fi efectuată, după naștere. Fontanela anterioară este cea mai utilizată, închiderea acesteia producându-se de obicei între 9 și 15 luni (uneori mai târziu). Se mai folosesc, în special la nou născut, fontanelele posterioară, disponibilă până la 3 luni și mastoidă (postero-laterală), disponibilă spre 1-2 ani.

Ecografia transfontanelară permite diagnosticarea hemoragiilor intracraniene, a hidrocefaliei, tumorilor sau chisturilor intracraniene sau a complicatiilor meningitei. În cazul bebelușilor născuți prematur, prima ecografie transfontanelară se efectuează după nașterea și stabilizarea bebelușului. Ea este menită sa identifice eventuale hemoragii intracraniene. În funcție de rezultatul obținut și de evoluția clinică a micului pacient, medicul poate solicita sau nu repetarea examenului ecografic.

  

Citește mai mult

Ultrasonografie

Investigație neinvazivă a organismului uman prin acțiunea undelor ultrasonore.

GE Voluson E10

Pregatirea

Pregătirea

Nu necesită pregătire specială.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

GE Voluson E10
Cel mai performant ecograf 4D care există astăzi la nivel mondial, dedicat sănătății femeii

EquipmentVOLUSON E10 este unicul ecograf clasa Premium din Republica Moldova care oferă examinare de performanță exclusivă 4D.
EquipmentTehnologia ecografică General Electric Healthcare – primul sistem de ultrasunete din domeniul de obstetrică și ginecologie care are capacitatea de imprimare 3D integrată direct în sistem.
EquipmentVOLUSON E10 poate imprima imaginea în volum a fătului, oferind sentimentul emoțional și palpitant de ”dragoste și atingere înainte de naștere”.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

USG24500 lei

Permite evaluarea dezvoltării fătului și aspectul diverselor organe. Este considerată a fi una din cele mai importante și amănuțite ecografii din timpul sarcinii, întrucât evaluează dacă organele fătului (inima, ficatul, rinichii), capul, coloana vertebrală, bazinul și membrele s-au dezvoltat în mod corect. În timpul acesteia se evaluează dacă fătul a crescut în mod corect și dacă se încadrează în limite normale. Medicul va măsura, circumferința capului și lungimea femurului copilului și va confrunta măsuratorile cu valorile standarde.