Următorii pași

Salută primăvara alături de Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

HSV1/HSV2/CMV (ADN calitativ, urină)

650 MDL

Virușii aparținând familiei herpes-virus sunt larg răspândiți în natură. În prezent, sunt cunoscute peste 100 de tipuri de virusuri herpetice. Virusurile herpetice sunt capabile să persiste toată viață în corpul uman și să provoace boli cu diferite manifestări clinice. 

Herpes simplex virus pătrunde în corpul uman prin pielea și mucoasele deteriorate. În prima fază a patogenezei, virusul invadează celulele epiteliului (mucoasa orală, faringe sau organele genitale), unde are loc reproducerea sa. Pe membranele mucoase și pe piele apar papule și vezicule caracteristice unei infecții herpetice.

 

Herpesul genital  este un virus herpetic simplex, care persistă la bărbați în tractul urogenital și la femei în canalul cervical, vagin și uretră. Infecția cu herpes genital apare în principal prin contact sexual. În timpul perioadei de infecție virală la femeile gravide, infecția fetală are loc pe cale hematogenă și în timpul nașterii prin contact. În cazul unei infecții herpetice, mai multe organe pot fi afectate simultan ca urmare a viremiei mari. Contribuie la dezvoltarea esofagitei herpetice, pneumoniei, hepatitei. Influiența virusului asupra sistemului nervos periferic se manifestă sub formă de ganglionită, ganglionevrită, radiculonevrită, polineuropatie. Afectarea sistemului nervos central (SNC) cu o infecție herpetică apare cel mai adesea sub formă de encefalită sau meningoencefalită.

 

Citomegalovirusul intră în organismul uman prin saliva, secrețiile organelor genitale în timpul actului sexual, prin laptele matern, transplantul de organe și transfuzia de sânge. În plus, infecția cu citomegalovirus poate să apară chiar și în perioada de dezvoltare prenatală a fătului.

 

Manifestări clinice frecvente ale Citomegalovirusului:

  1. IRVA (infecție respiratorie virală acută);
  2. Forma generalizată a infecției CMV cu afectarea organelor interne, inflamația: țesutului hepatic, glandelor suprarenale, splina, pancreas, rinichi;
  3. Leziunile sistemului urogenital la bărbați și femei prezintă simptome de inflamație cronică nespecifică;
  4. Patologia sarcinii, a fătului și a nou-născutului duce la apariția unor boli grave și leziuni ale sistemului nervos central (retard mintal, pierderea auzului).

call close
Începe primăvara cu noi! Începând cu data de 1 Martie, în toate filialele Invitro Diagnostics primiți Mărțișoare și Vouchere pentru a beneficia de 10% reducere la analize medicale.