Următorii pași

Salută primăvara alături de Rețeaua de Sănătate Invitro Diagnostics!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Elastografia ficatului

715 MDL

Elastografia hepatică este o metodă care evaluează neinvaziv gradul de elasticitate a ficatului și care se folosește la boli precum hepatite sau ciroze virale B sau C, steatohepatite, precum și în alte boli ale ficatului. Este utilă în aprecierea gradului de fibroză și este necesară pentru aprecierea severității afecțiunii și pentru urmărirea în timp a evoluției, putând chiar înlocui, în unele situații, puncția hepatică. Avantajele metodei constau în faptul că este un test nedureros, simplu, rapid, reproductibil cu rezultat disponibil imediat pentru pacient, iar procedura se poate efectua ori de câte ori este necesar, neavând efecte secundare.

Metoda dată este recomandată pacienților care:

  • administrează multe medicamente;
  • au o greutate corporală crescută;
  • comit un abuz de băuturi alcoolice;
  • rude care au fost diagnosticate cu ciroză hepatică;
  • au un rezultat pozitiv al analizei PCR pentru virusul hepatitei B și C;
  • suferă de maladii ale ficatului și au o creștere a activității enzimelor hepatice în analiza biochimică a sângelui: ALT, AST, fosfataza alcalină;
  • au contraindicații pentru efectuarea biopsiei hepatice.

Evitați consumul de alcool şi fumatul cu 5-8 ore până la investigaţie.

Cu 3 zile înaninte de examinare, pacientul va ține o dietă: se exculde  consumul de fructe și legume, mincarea va fi fiartă. Înainte de procedura de elastografie a ficatului este strict interzisă utilizarea băuturilor alcoolice.


Pregătirea :

Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie luat la ora 18:00 seara.

call close
Sănătatea Bărbatului după 40 ani Pachet medical de monitorizare recomandat bărbaților după vârsta de 40 de ani, cu scop de prevenție a patologilor cronice și oncologice!