ECG în stare de repaus (12 derivaţii)

230 leiDF08

Activitatea electrică a inimii se detectă la nivelul pielii prin niște mici discuri metalice, numite electrozi. În timpul electrocardiogramei, electrozii sunt atașați de piele la nivelul toracelui, brațelor și picioarelor. Aceștia sunt conectați la un aparat ce transformă impulsurile electrice într-o reprezentare grafică.

Indicații:

  • evaluarea durerilor de piept;
  • evaluarea disritmiilor (tulburări de ritm cardiac);
  • diagnosticarea hipertrofiei ventriculare (îngroșarea mușchiului inimii);
  • monitorizarea eficienței și a efectelor secundare ale unor medicamente;
  • verificarea funcționării unor dispozitive mecanice (peace-makere sau defibrilatoare) implantate în inimă cu scopul de a menține ritmul regulat al acesteia.

Mod de efectuare:

Înainte de efectuarea ECG-ului, pacientul trebuie să-și îndepărteze hainele de pe jumătatea superioară a corpului, de la nivelul mâinilor și a picioarelor. Aceste regiuni sunt curățate și eventual rase, pentru o suprafață curată si netedă. Între piele și electrozi se aplică un gel special sau mici tampoane îmbibate cu soluție, pentru a facilita conductibilitatea. Pe durata testului, pacientul nu trebuie să se miște sau să vorbească. Pentru rezultate optime, pacientul trebuie să stea întins, nemișcat și să respire normal. O electrocardiogramă durează în medie 5 până la 10 minute.

Electrocardiograma este o investigație nedureroasă și neinvazivă.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

Nu necesită pregătire specială.


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.