Beta-lactoglobulina este una dintre proteinele din lapte. În lapte conține aproximativ 10%, în acest sens se situează pe locul doi după cazeină. Beta-lactoglobulina este în orice lapte, cu excepția laptelui matern. Se găsește în aproape toate produsele lactate, chiar și în alimentele pentru copii. O caracteristică a acestei proteine este că se rupe în timpul încălzirii prelungite și fermentație fermentată. Prin urmare, persoanele cu sensibilitate la el pot mânca în condiții de siguranță brânză tare.
Manifestările alergiei alimentare se exprimă prin: greață, vărsături, tulburări digestive, dar și umflarea și uscarea buzelor, precum și colorarea roșiatică a zonei din jurul gurii. Uneori, după ingestia alimentului alergizant apare și senzația de congestie nazală și prurit.
Investigația reprezintă un test de determinare cantitativă a IgE specific la beta-lactoglobulină în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE. Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.
Sânge
Siemens Immulite 2000 XPI
Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).
Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.