Beta Lactoglobulină, F77

230 leiALS004

Beta-lactoglobulina este una dintre proteinele din lapte. În lapte conține aproximativ 10%, în acest sens se situează pe locul doi după cazeină. Beta-lactoglobulina este în orice lapte, cu excepția laptelui matern. Se găsește în aproape toate produsele lactate, chiar și în alimentele pentru copii. O caracteristică a acestei proteine ​​este că se rupe în timpul încălzirii prelungite și fermentație fermentată. Prin urmare, persoanele cu sensibilitate la el pot mânca în condiții de siguranță brânză tare.

Manifestările alergiei alimentare se exprimă prin: greață, vărsături, tulburări digestive, dar și umflarea și uscarea buzelor, precum și colorarea roșiatică a zonei din jurul gurii. Uneori, după ingestia alimentului alergizant apare și senzația de congestie nazală și prurit.

Investigația reprezintă un test de determinare cantitativă a IgE specific la beta-lactoglobulină în serul uman, fiind util în diagnosticul afecţiunilor alergice mediate IgE. Rezultatele testelor IgE specific la alergeni, asociate cu alte informaţii clinice sau de laborator, permit identificarea alergenului (alergenilor) la care o persoană este sensibilă.

Citește mai mult

Sânge 

Siemens Immulite 2000 XPI

Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Siemens Immulite 2000 XPI
Sistem compact de imunologie, total automat tip "random access"

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Siemens Germany. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Un meniu extins de investigații (97 teste de rutină, peste 400 alergeni).
EquipmentDetectie de cheag / fibra. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte). Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor.
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.