Următorii pași

15% reducere pentru clienții Invitro Diagnostics în magazinele Enter!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Grâu, F4

300 MDL

Alergia la grâu reprezintă o reactie alergică la acele alimente care conțin grâu. Experții spun că reactiile alergice pot fi cauzate de consumul de grâu, iar în unele cazuri, ele pot fi declanșate de inhalarea făinii de grâu. Simptomele alergiei la grâu sunt următoarele: urticarie sau erupții pe piele; edem la nivelul pielii; mâncărimi sau iritație la nivelul gurii și gâtului; greață, crampe la stomac, indigestie, vărsături sau diaree; nas înfundat (congestie nazală) sau rinoree (scurgere nazală abundență); strănut; dureri de cap; astm; dificultate în respirație; anafilaxie (mai rar), o reacție periculoasă, care pune viața în pericol și care afectează respirația și face ca organismul să intre în șoc.

Alergiile la grâu, la fel ca în cazul rinitei alergice și cazul altor alergii, se dezvoltă atunci când sistemul imunitar este sensibilizat și reacționează în mod exagerat la ceva din mediul înconjurător - în acest caz, la grâu, aliment care de regulă nu provoacă probleme la majoritatea oamenilor. Un risc mai mare de a dezvolta o alergie la un aliment - inclusiv la grâu - îl au persoanele care provin dintr-o familie în care alergiile sau afecțiunile de natură alergică (astmul ori eczema) sunt comune. Alimentele care conțin grâu sunt: surse de proteine din grâu, pe care este bine să le eviți (pe lângă pâine și pesmeț): tortul, prăjiturile și brioșele, fursecurile, cerealele pentru micul dejun, pastele, cuscusul, grișul de grâu, biscuiții crakers, proteinele vegetale hidrolizate, sosul de soia, produsele din carne (hot dog, mezeluri), produse lactate (înghețata), aromele naturale, amidonul în procesul de gelatinizare, amidonul alimentar modificat.

Diagnosticul alergiei este pus prin intermediul unui test de sânge. Analizele de sânge au rolul de a depista prezența anticorpilor imunoglobulinei E, la proteine de grâu. În funcție de rezultatele testului de sânge medicul va afla dacă anticorpii indică o alergie la grâu.

  • Pentru a nu denatura rezultatele unor analize (glicemia, colesterolul sau trigliceridele), în ajun, evitați consumul unor alimente grase, dulciuri concentrate și alcool.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Pregătirea :

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
call close
Pachete FAMILY CHECK-UP Beneficiază de pachete Check-Up pentru întreagă familia la prețuri speciale!