Colinesteraza

60 leiCH56
Testul determină colinesteraza serică (pseudocolinesteraza) şi este util în diagnosticul afecţiunilor hepatice (hepatite, ciroză, afecţiuni malignemetastazate), a sensibilităţii la administrarea de succinilcolină şi mivacurium şi pentru monitorizarea expunerii la insecticide organofosforice. De obicei, în hepatita cronică sau icterul obstructiv, nivelul colinesterazei este normal. Insecticidele organofosforice inhibă colinesteraza şi determină o scădere a nivelului acesteia.

Spectrofotometrică

Ser sanguin

DTlite Real-Time DNA-Technology

Alfa (a)2-macroglobulina , Glucoza , Probele hepatice

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Sângele se prelevează din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

 Se recomandă să anunțați personalul medical în următoarele cazuri:
  • - Ați avut probleme în trecut în timpul recoltării(pierderea cunoștinței, durere persistentă timp de câteva zile, edem sau hematom local).
  • - Utilizați medicamente care pot prelungi timpul de sângerare (chimioterapie, anticoagulante – warfarină, heparină, aspirină).

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

DTlite Real-Time DNA-Technology
Amplificator automat. Oferă amplificare optimă și controlabilă în timp real

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
EquipmentAmplificator într-o versiune compactă cu detecție în timp real DT-Lite produs de compania "DNK-Technology" este un sistem universal, modern, de înaltă tehnologie.
EquipmentPentru toate rezultatele, este disponibilă și o stare de procesare, care poate fi validată, tipărită sau transferată în LIS (sistemul de informații de laborator).

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CH301 zi100 lei

Testul este indicat pentru evaluarea pacientilor cu pancreatita, sindrom nefrotic, diabet si ciroza hepatica. Valorile alfa-2-macroglobulinei sunt crescute in sindrom nefrotic proportional cu severitatea pierderii de proteine,  la pacientii cu ciroza hepatica si in fazele incipiente ale nefropatiei diabetice. Alfa 2-macroglobulina este un inhibitor de proteaze, care exercită un efect special asupra endopeptidazelor. Transportă hormoni şi enzime, exercită funcţii efectoare şi inhibitorii asupra dezvoltării sistemului limfatic şi inhibă componente ale sistemului complementului şi ale hemostazei. Niveluri crescute de alfa 2-macroglobulină se întâlnesc în ciroza hepatică şi diabetul zaharat. Alfa 2-macroglobulina are o semnificaţie majoră în diagnosticul diferenţial al sindromului nefrotic. Astfel, un raport crescut alfa 2-macroglobulină/albumină indică hematuria postrenală. A2M a fost implicată în boala Alzheimer pe baza abilităţii sale de a media clearance-ul şi degradarea Aβ, componentul major al depozitelor de β-amiloid, moştenirea unei deleţii la nivelul exonului 18 a genei A2M  de pe cromozomul 12 conferind risc crescut de boala Alzheimer.

CH091 zi35 lei

  Glucoza este principala formă sub care sunt absorbiţi, utilizaţi, dar şi depozitați carbohidrații în organismele vii. Celulele organismului utilizează glucoza în scop energetic, cu formarea de ATP (adenozin trifosfat). Diabetul zaharat cuprinde un grup de tulburări metabolice caracterizate printr-un nivel crescut al glucozei sanguine, secundar unui deficit calitativ/cantitativ de insulină. Principalele simptome sunt letargia (datorită hiperglicemiei marcate), poliuria, polidipsia, scăderea în greutate, miopia şi susceptibilitatea crescută față de anumite infecţii. Testul pentru glucoză poate fi utilizat pentru: Screeningul hiperglicemiei (valori ridicate ale glucozei în sânge) cât şi al hipoglicemie (valori scăzute); Pentru a ajuta la diagnosticarea diabetului; Pentru a urmări nivelurile glucozei la persoanele cu diabet zaharat.

PD031 zi235 lei

Acest pachet conține următoarele investigații: