Radiografie digitală organelor cutiei toracice (1 incidenţă)

250 leiRD01

Radiografia cutiei toracice reprezintă un examen radiologic cu ajutorul razelor X. Metoda dată este neinvazivă și examinează plămânii, cordul și oasele acestei regiuni. Datorită echipamentului avansat, doza de iradiere s-a redus de 10 ori, iar imaginea a devenit mai clară. Radiografia digitală oferă imagine mult mai clară, decât echipamentul de generații anterioare, și poate fi expediată pacientului în format electronic/digital.

Când se indică radiografia cutiei toracice?
1. În cazul bolilor infecțioase ale plămânilor (pneumonie, bronhopneumonia, pleurezie, tuberculoză);
2. În cazul bronșitei rezistente la terapiile medicale;
3. Dacă sunt boli autoimune ale plămânilor;
4. Neoplasme pulmonare.

* Radiografia este contraindicată femeilor însărcinate sau se efectuează strict după indicația medicului.

Durata procedurii: 5-10 minute.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

  • Procedura nu necesită o pregătire specială. Înainte de examinarea radiografică este necesar să scoateți obiectele de metal: bijuterii, piercing.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.