Radiografia mandibulei – 8×10 in (20×24 cm) - 1, în regim digital

200 leiRD15

Radiografia mandibulei este o metodă de examinare neinvazivă ce folosește razele X. Se folosește pentru identificarea fracturii, evaluarea structurii oaselor și ligamentelor. În stomatologie se indică cu scopul de a evalua starea periostului, dintelui deteriorat sau malocluziei. În chirurgie –  în cazul suspiciunii neoplasmelor, de exemplu, ameloblastomului (tumoare benignă în zona maxilo-facială). Această patologie se dezvoltă lent și fără durere, dar provoacă compresia nervului alveolar și, în consecință, cauzează tulburări ale respirației nazale.

Când medicul indică radiografia mandibulei?

  1. În cazul traumelor;
  2. Dureri în zona mandibulei și capului;
  3. Dacă se dezvoltă asimetria oaselor faciale;
  4. Când apar dureri la mișcarea maxilarelor;
  5. Dacă pacientul este suspectat cu boli oncologice;
  6. În cazul suspiciunii obiectelor străină în această zonă.

Ce vizualizează medicul imagist la radiografia mandibulei?

  • Poziția măselelor de minte;
  • Anomaliile în dezvoltarea oaselor mandibulei;
  • Traumele, luxațiile și fracturile.

* Radiografia este contraindicată femeilor însărcinate sau se efectuează strict după indicația medicului.

Durata procedurii: 5-10 minute.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

  • Procedura nu necesită o pregătire specială. Înainte de examinarea radiografică este necesar să scoateți obiectele de meta: bijuterii, piercing.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.