Radiografia articulaţiei cotului în două incidenţe – 8×10 in (20×24 cm) - 1, în regim digital

250 leiRD34

Cotul se consideră una dintre cele mai vulnerabile articulații pentru că frecvent este supusă supraîncărcărilor fizice, ce pot cauza luxații, contuzii și fracturi. Fragilitatea cotului poate fi provocată de modificările vârstnice, regimul alimentar dezechilibrat, efortul fizic excesiv sau modul de viață sedentar.
Radiografia articulației cotului în două incidențe (postero-anterioară PA și laterală - profil) evaluează starea și structura țesutului osos, arată prezența fisurilor sau fracturilor, patologiilor și stadiul lor de dezvoltare.

Când medicul indică radiografia articulațiilor cotului în două incidențe?

  1. Artroza, artrita și alte boli de origine inflamatorie, infecțioasă și degenerativă;
  2. Traume ale articulației umărului și cotului;
  3. Luxația antebrațului;
  4. Suspiciunea apariției neoplasmului benign sau malign;
  5. Patologii de dezvoltare congenitale;
  6. Evaluarea procesului de vindecare sau monitorizarea modificărilor în cazul maladiilor cronice.

* Radiografia este contraindicată femeilor însărcinate sau se efectuează strict după indicația medicului.

Durata procedurii: 5-10 minute.

Citește mai mult
Pregatirea

Pregătirea

  • Procedura nu necesită o pregătire specială. Înainte de examinarea radiografică este necesar să scoateți obiectele de metal: bijuterii, piercing.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.