Metoda de diagnosticare prin biologie moleculară - PCR a Мycoplasma genitalium reprezintă o metodă înalt informativă de diagnostic a proceselor infecțioase asociate cu mycoplasmele.
Indicații pentru prescriera testului la bărbați
Indicații pentru prescrierea testului la femei
Reacția de polimerizare în lanț în timp real, test calitativ
Raclaj celulelor epiteliale
7500 Real-Time PCR System
Mycoplasma hominis în raclaj (ADN, calitativ) , Ureaplasma urealyticum, Ureaplasma parvum în raclaj (ADN, calitativ) , Prelevarea materialului biologic urogenital la bărbaţi , Prelevarea materialului biologic urogenital la femei , Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae în raclaj, (ADN, calitativ)
Prelevarea materialului biologic urogenital se achită suplimentar.
Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).
Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.
Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.
Mycoplasmele sunt recunoscute ca fiind cele mai mici forme biologice care pot supraviețui singure. Spre deosebire de alte bacterii, însă, acestea sunt lipsite de peretele celular. Mycoplasmele fac parte din microflora microbiană a omului și se găsesc în special la nivelul orofaringelui, tractului respirator superior și tractului urogenital. De aceea, ele sunt considerate în principal microorganisme comensale, prezența lor nefiind asociată cu manifestări clinice.
Mycoplasma hominis este o specie de bacterii ce aparține genului Mycoplasma și care adesea este asociată cu boala inflamatorie pelvină si vaginoza bacteriană. Dat fiind faptul că această bacterie este întâlnită și în rândul multor persoane sănătoase, nu este întotdeauna simplu de stabilit dacă acestea reprezintă cauza unei boli. Prezenta și numărul Mycoplasmelor pe membrana organelor genitale depind major de activitatea sexuală si de numărul partenerilor sexuali.
Infectarea cu Mycoplasma hominis se poate face prin contact direct cu persoana infectată (contact sexual), sau vertical de la mamă la făt în timpul sarcinii sau la naștere.
Deși în cazul multor persoane prezența Mycoplasmelor nu este asociată unei boli, cu toate acestea, în anumite conditii precum activitate sexuală crescută, scăderea locală a sistemului imunitar sau slăbirea generală a acestuia, de exemplu pe fondul unui tratament cu antibiotice, a cancerului, în urma unei operatii sau a unei nasteri, infecții genitale concomitente cu alti agenți infectioși) aceste microorganisme se pot multiplica excesiv și pot determina infecții locale, printre care: pielonefrite (infecții urinare acute), boala inflamatorie pelvină și sterilitate feminină în asociere cu alti agenti infectiosi, uretrite și mai rar prostatite la bărbați, litiază urinară la ambele sexe și infecții urinare la femei, uneori, poate da vaginite prepubertare.
Simptome
Simptomele sunt de cele mai multe ori necaracteristice. Acestea depind de zona în care se dezvolta infecția (vagin, vezică, prostată, rinichi, pelvisul renal, trompe uterine, ovare). Cele mai frecvente simptome sunt necesitatea urgentă de a urina, disconfortul și senzația de arsuri la urinare, modificări ale secretiilor vaginale, respectiv uretrale, dureri pelvine, durere sau disconfort la contact sexual și dureri in zona renală.
Diagnostic
Detectarea Micoplasmei hominis prin Reacția de polimerizare în lanț este una sigură și specifică, bazându-se pe o creștere multiplă a numărului de copii ale unei regiuni ADN specifice pentru un anumit agent patogen.
Metoda de diagnosticare prin biologie moleculară – PCR Ureaplasma spp. reprezintă o metodă înalt informativă de diagnosticare a proceselor infecțioase asociate cu ureaplasmele.
Indicații pentru prescrierea testului la bărbați
Indicații pentru prescrierea testului la femei (cu colonizare vaginală)
Indicații pentru prescrierea testului la femei (cu colonizare uterină)
Indicații pentru prescrierea testului la copii
Prelevarea materialului biologic urogenital la bărbaţi
Prelevarea materialului biologic urogenital la femei
Detectarea agentului cauzator al gonoreei (Neisseria gonorrhoeae), în timpul căruia se determină materialul genetic (ADN) al bacteriilor din probă. Există mai multe abordări pentru diagnosticarea acestei boli: microbiologice, biologice serologice și moleculare. Cea mai mare sensibilitate și specificitate este metoda biologică moleculară (diagnosticarea PCR), bazată pe izolarea materialului genetic al agentului patogen.