Antigenul Entamoeba spp. (calitativ)

200 leiIM43
Test imunocromatografic pentru depistarea antigenului Entamoeba histolytica. Entamoeba histolytica este o amoeba intestinală patogenă, capabilă să invadeze ţesuturile intestinale şi extraintestinale.

Imunocromatografică

Materii fecale

DTlite Real-Time DNA-Technology

Pregatirea

Pregătirea

Perioada și starea

  • Materiile fecale se recolteaza inainte de inceperea tratamentului cu antibiotice.
  • Recoltați dimineața din porțiunile cu aspect modificat (mucus, sânge, puroi) sau când acestea lipsesc, se recoltează din locuri diferite, cantități mici de materii fecale, din scaunul proaspăt emis spontan.

Recoltarea

  • Utilizați coprorecoltoare cu o linguriță(furnizate de laborator), sau procurați din farmacii și recoltați 3 probe, din scaunul de dimineață.
  • Atenție! Recipientul pentru masele fecale nu se umple, este suficient o cantitate mică (2-3 lingurițe) pentru o analiză detaliată.

Transportarea

  • Transportați recipientul cu produs cât mai rapid la laborator în maximum 3 ore de la recoltare. Pe durata transportării se menține la temperatura camerei.
  • Până la livrare, a se păstra la frigider la o temperatură de 4 - 6 С.
  • Etichetați recipientul cu numele, data și ora recoltării.

Alte indicații

La copii mici și sugari, materiile fecale se vor recolta din oală de noapte care în prealabil a fost bine spalată, sau imediat de scos materialul biologic din scutec, după defecare. 

Pe lângă performanțele echi-pamentelor și a personalului laboratorului, pregătirea paci-entului înaintea recoltării este foarte importantă.


Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

DTlite Real-Time DNA-Technology
Amplificator automat. Oferă amplificare optimă și controlabilă în timp real

EquipmentMetoda - PCR RT/ reacția de polimerizare în lanț în timp-real.
EquipmentAmplificator într-o versiune compactă cu detecție în timp real DT-Lite produs de compania "DNK-Technology" este un sistem universal, modern, de înaltă tehnologie.
EquipmentPentru toate rezultatele, este disponibilă și o stare de procesare, care poate fi validată, tipărită sau transferată în LIS (sistemul de informații de laborator).

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CL151 zi200 lei

Examenul coproparazitologic (examinarea materiilor fecale) permite evidențierea prezenței ouălor de paraziți, a proglotelor sau a paraziților înșiși, facilitând diagnosticul pozitiv. Examenul coproparazitologic este recomandat pentru evidențierea unor infecții cu: Protozoare: amibiază, giardioza, coccidioze intestinale. Helminți : ascaridioză, tricocefaloză, strongiloidoză, teniaze, anchilostomiază. Distomatoze hepatice și intestinale, schistosomioze.

IM441 zi250 lei

   Campylobacter este o specie de bacterii comensală în intestinul păsărilor de curte. Calea de trasmitere poate fi: directă, prin contact cu animalele infectate, fecal-orală, prin ingestia de alimente contaminate. Perioada de incubare este de 2-10 zile, iar antigenul este exctretat în materii fecale până la 4 săptămâni. Majoritatea infecțiilor cu Campylobacter sunt asimptomatice.

IM511 zi180 lei

Testul pentru identificarea antigenului giardia se efectuează pentru diagnosticarea giardiozei. Acest test mai poate fi efectuat și pentru a verifica dacă tratamentul împotriva giardiozei a funcționat. Un test pentru antigen mai poate fi folosit și pentru a depista persoanele care sunt predispuse să sufere de giardioză.