Profilul ANA-17, anticorpilor IgG catre dsDNA, nucleosomes, histones, SmD1, PCNA, P0, SS-A/Ro60kD, SS-A/Ro52kD, SS-B/La, CENP-B, Scl-70, U1 snRNP, AMA M2, Jo-1, Pm-Scl, Ku, Mi-2

500 leiIM53
Anticorpii la antigeni nucleari (ANA) sunt un grup heterogen de autoanticorpi direcționați împotriva componentelor nucleelor intrinseci. Ele sunt un marker al bolilor autoimune și sunt determinate pentru diagnosticarea lor, evaluarea activității și monitorizarea tratamentului lor.
Pregatirea

Pregătirea

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei. 
  • Sângele se prelevează din venă.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei. 
  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Elisa Sunrise Tecan
Sistem semiautomat pentru cercetari imunoenzimatice în diagnosticul clinic

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis/ SYSMEX Japan. Viteză de procesare investigații 60-100 teste pe oră.
Equipment24 parametri raportabili + 4 parametri cercetare. Detectie de cheag. Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte).
EquipmentMonitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si rezidurilor. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Transmitere date bi-direcțional.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

IM082 zile400 lei

   Test complex care se utilizează pentru excluderea lupusului eritematos sitemic, diagnosticul diferențiat al colagenozelor de sistem, diagnosticarea leziunilor autoimune hepatice, cirozei biliare primare, monitorizarea eficacității terapiei bolilor hepatice și prognozarea acutizărilor.

IM162 zile250 lei

Anticorpi la ADN dublu catenar - autoanticorpi, îndreptate împotriva propriului ADN dublu catenar, observate în lupus eritematos sistemic. Sunt cercetate pentru diagnosticarea , o estimare a activității și controlul tratamentului acestei boli.

IM522 zile260 lei

Acest test măsoară anticorpii serici la diferite ribonucleoproteine, care este utilizat pentru a diagnostica bolile sistemice ale țesutului conjunctiv și pentru a diagnostica bolile sistemice ale țesutului conjunctiv și pentru a controla tratamentul lor (lupus eritematos sistemic, sindromul Sjogren, sclerodermia sistemică, polimiozita / dermatomiozita).