Bolile cu transmitere sexuală

hero-image

Bolile cu transmitere sexuală sunt infecţii transmise de la o persoană la alta prin contact sexual, însă nu numai. Acestea pot fi cauzate atât de bacterii, cât şi de paraziţi sau viruşi.

Testarea pentru infecţiile cu transmitere sexuală este importantă intrucât o persoană poate avea o infecţie fără să cunoască acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome în special la bărbaţi, dar netratate la timp pot urma consecinţe grave). Cu cât sunt descoperite mai din timp, cu atât cresc şansele ca acestea să poată fi tratate cu succes.

Infecţiile cu transmitere sexuală (ITS) sunt cauzate de diverse bacterii, paraziţi, ciuperci şi virusuri. Testarea pentru ITS este importantă intrucât o persoană poate avea o infecţie fără să cunoască acest lucru (în majoritatea cazurilor, nu există semne sau simptome). 

Care sunt factorii de risc?

  • contact sexual cu parteneri multipli
  • contact sexual neprotejat - fără utilizarea prezervativului
  • transfuzii de sânge

Bolile cu transmitere sexuală pot fi tratate. Mai multe despre metodele de diagnostic ne spune medicul urolog-androlog Alexandru Tarantai în reportajul de mai jos:

Pentru programări, apelaţi 022903999.

Tabelul de investigații

BM741 200 lei

Infectiile tractului urinar sunt definite prin colonizarea si multiplicarea bacteriilor la nivelul tractului urinar. Infectiile tractului urinar pot fi clasificate in functie de localizare in infectii urinare joase (cistite, uretrite, prostatite) si infectii urinare inalte (pielonefrite); in functie de simptomatologie in simptomatice si asimptomatice si in functie de caracterul infectiei in complicate si necomplicate.

BM73870 lei

Uretra masculină reprezintă calea ascendentă de acces a infecţiei spre tractul urinar inferior şi tractul genital. Tractul genital masculin, alcătuit din prostată, canale ejaculatoare, vezicule seminale, canale deferente, epididim, testicule este normal steril. Această condiţie este asigurată prin acţiunea mecanică a micţiunii şi ejaculării, dar, mai ales prin acţiunea antibacteriană a unui polipeptid (conţine zinc) eliminat prin secreţia prostatică.

Obține o consultație gratuită