Informație despre testul de diagnostic COVID-19

hero-image

Kit-ul de diagnostic: Novel Corona Virus 2020 (Wuhan Strain Specific), este produs de către compania germană Genekam Biotechnology AG. Testul este bazat pe metoda de biologie moleculară(reacție de polimerizare în lanț). Metodologia de obținere a rezultatului constă în mai multe etape care includ: prelevarea materialului biologic, transportul în laborator, centrifugarea și separarea plasmei, extragerea și izolarea ARN-ului din proba de sânge, efectuarea reacției de revers-transcripție pentru obținerea ADNc, amplificarea prin metoda RealTime PCR, analiza datelor, validarea și eliberarea rezultatelor.

Laboratorul Medical Invitro Diagnostics nu efectuează teste rapide de screening. Metoda utilizată de către noi este metodă de diagnostic standard ce constă în detecția secvenței de genom a virusului în materialul biologic prelevat de la pacient. Compania Genekam Biotechnology AG este una dintre primele companii din lume care a dezvoltat un test comercial, care este extrem de sensibil și poate detecta în mod special tulpina Wuhan(COVID-19). Toate certificatele de conformitate sunt disponibile și corespund standardelor în domeniu. 

            Luând în considerare faptul că perioada de incubație a virusului COVID-19 este estimată la 2-14 zile, iar conform raportului China Medical Treatment Expert Group for Covid-19, publicat la data de 28 februarie 2020 în N Engl J Med. 2020 Feb 28, diagnosticul prin metoda RealTime PCR este recomandat de a fi făcut începând cu ziua a 4-a de la infectare. În acest sens, la filiala unde se prelevează sânge pentru analiza respectivă, toți solicitanții de această analiză sunt examinați de medicul terapeut, care informează pacienții despre necesitatea prezenței simptomelor pentru a fi investigați sau a termenului de cel puțin 3-4 zile de la contactul cu o persoană suspectată de COVID-19 sau la întoarcerea din țările cu zone de risc crescut.

Efectuarea testului este posibilă cu condiția că efectuați auto-colectarea sau găsiți personal medical pentru prelevarea materialului biologic din nas și gât. Materialul biologic se transportă numai la filiala centrală, str.Testemițanu, 19/1, Luni - Vineri 07.30 - 13.00.

            Rezultatele se eliberează în forma: pozitiv/negativ, unde: pozitiv-constată existența fragmentului de genom al COVID-19 în materialul biologic prelevat de la pacient, iar negativ-lipsa infecției cu COVID-19 la momentul prelevării probei biologice.

Confirmăm, că în cazul testelor pozitive, probele vor trece o verificare dublă în cadrul laboratoarelor autorizate OMS, iar autoritățile vor fi înștiințate în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Menționăm, că Invitro Diagnostics respectă drepturile pacientului și principiul de asigurare accesului la servicii de diagnostic de laborator și garantează confidențialitatea datelor obținute.

Recomandăm consultarea medicului înainte de efectuarea analizelor medicale.

Pentru detalii apelați info line 022903999 sau accesați pagina web www.invitro.md

 

Pentru informații suplimentare, puteți contacta producătorul: Genekam Biotechnology AG, Duissernstr. 65a, 47058 Duisburg, Germania tel: + 49-203-555858-31.

Obține o consultație gratuită