Cauzele infertilităţii masculine

hero-image

Infertilitatea este definită ca încercarea de a rămâne gravidă (cu relaţii frecvente) timp de cel puţin un an fără succes. Infertilitatea nu afectează doar femeile, ci poate afecta în egală măsură şi bărbaţii, din acest motiv, este important ca testarea fertilităţii să o facă ambii parteneri, cu atât mai mult cu cât unele cauze pot fi tratate.

Infertilitatea masculină poate avea la bază şi o serie de factori genetici, dar şi modificări cromozomiale dobândite pe parcursul vieţii. Dacă genele responsabile de fertilitate prezintă anomalii sau materialul genetic al spermatozoizilor prezintă anomalii cromozomiale, bărbatul devine infertil. Conform studiilor, până la 10% dintre cazurile de infertilitate sunt generate de fondul genetic. De asemenea, fibroza chistică poate sta la baza sterilităţii, aceasta afectând în mod indirect transportul spermei.

Pentru programări, apelaţi 022903999.

Despre cauzele infertilităţii masculine, vorbeşte medicul urolog-androlog Radu Guţuleac în reportajul de mai jos:↘️↘️

Tabelul de investigații

CS01300 lei

 

Consultație medicală de complexitate I Este cea mai largă consultație, după timp și volum de informație furnizată pacientului. Consultație specializată cu durata de 20-30 min si mai mult. Include: examinarea pacientului, prescrierea tratamentului și oferirea recomandărilor cu referire la patologia prezentă. Acest tip de consultații este preponderent oferită de medicii specialiști ginecologi, hepatologi, endocrinologi, urologi.

 Consultație medicală de complexitate II Este la fel o consultație specializată, însă de o durată mai mică(15-20 min).

Consultație medicală de complexitate III Consultația medicilor interniști și specialiști, la discreție, cu examinarea pacienților și prescrierea tratamentului. Durata 15-20 min.

Consultație medicală de complexitate IV Este o consultație scurtă, pentru orientarea pacientului și oferirea recomandărilor.

Notă:

  1. Medicul este în drept să stabilească gradul de complexitate în dependență de volumul consultației.
  2. Doar indicarea și/sau interpretarea rezultatelor analizelor(fără oferire de tratament și recomandări) poate fi oferită pacientului gratuit.

    Obține o consultație gratuită