Analiza urinei după Neciporenco

120 leiCL03
    Analiza urinei de către Neciporenco permite o determinare mai precisă a conținutului cantitativ al eritrocitelor, leucocitelor și cilindrilor decât o analiză clinică generală a urinei. Ambele studii sunt efectuate cu ajutorul microscopiei, dar proba lui Nechiporenco numără elementele pe unitatea de volum de fluid, mai degrabă decât numărul de celule sau cilindri din câmpul vizual.

Microscopică

O probă de urină spontană

Mission U500

Pregatirea

Pregătirea

  • Containerul pentru colectarea urinei îl puteţi ridica la registratura Centrului sau îl puteți procura în reţeaua de farmacii. 
  • Pentru a obţine rezultate exacte, trebuie să Vă pregătiţi pentru investigaţie: să Vă abţineţi de la eforturi fizice, consum de alcool, să Vă culcaţi în ajun la ora obişnuită pentru Dvs. Prima porţie de urină se colectează dimineaţa.
  • Înainte de colectarea urinei, efectuaţi toaleta necesară a organelor genitale exterioare, spălându-le sub duş cu săpun, pentru ca secreţiile din ele să nu contamineze urina.
  • După această pregătire, mergeţi la WC şi după 2-3 secunde de urinare în closet, colectaţi PORŢIA DE MIJLOC a primei urine de dimineaţă (după trezire) în recipient (50-100 ml).
  • Vasul se închide cu capac şi se aduce în cabinetul de recoltare a urinei al laboratorului în maximum 2 ore de la recoltare. Dacă nu este posibil, se menține la frigider sau în geanta termoizolantă cu acumulator de frig din momentul recoltării și pe durată transportării la laborator.

Alte indicații

  • Este inadmisibil să recoltaţi urina pentru investigaţie în vase destinate altor scopuri, deoarece rămăşiţele ingredientelor conţinute în ele pot altera esenţial rezultatele analizelor Dvs.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Mission U500
Analizator stripuri urinare. Oferă eficiență și viteză- 500 de teste pe oră

EquipmentAcesta este un contor semi-automat de lumină reflectată, care analizează intensitatea și culoarea fluxului luminos reflectat de zonele indicatorului benzii de testare a urinei.
EquipmentAnalizorul de urină MissionU-500 este proiectat exclusiv pentru diagnosticarea profesională în laborator.
EquipmentAnalizorul de urină MissionU-500 este utilizat complet cu benzi de testare pentru testele de urină.

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CL021 zi120 lei

Examenul de urină este un test de diagnostic și ajută la identificarea substanțelor și a materialului celular din urină, asociate cu diferite tulburări metabolice și renale. Analiza completă de urină include determinarea caracterelor fizice (culoare, aspect, greutate specifică), chimice (pH, proteine, glucoza, corpi cetonici, hematii, bilirubina, urobilinogen, leucocite, nitriți) și examenul microscopic al sedimentului.

CH061 zi60 lei

Ureea este produsul principal al defalcării proteinelor. Este forma chimică în care azotul inutil este îndepărtat din urină. Acumularea de uree și de alți compuși care conțin azot în sânge ca urmare a insuficienței renale conduce la uremie. Insuficiența renală se manifestă atunci când un glomerul se pierde în capacitatea de a filtra metaboliții sanguini prin el însuși. Acest lucru se poate întâmpla brusc (insuficiență renală acută) ca răspuns la boală, administrarea de medicamente, otrăvuri, daune. Uneori aceasta este o consecință a bolilor cronice de rinichi (pielonefrită, glomerulonefrită, amiloidoză, tumori renale etc.) și alte organe (diabet, hipertensiune, etc.). Analiza pentru uree este de obicei prescrisă în combinație cu un test pentru nivelul de creatinină din sânge. Analiza pentru uree este de obicei prescrisă în combinație cu un test pentru nivelul de creatinină din sânge.

CH041 zi60 lei

Creatinina serică este produsul metabolic al creatinei şi fosfocreatinei, ambele prezente aproape în exclusivitate în muşchi. De aceea, nivelul creatininei este corelat cu masă musculară, care la rândul ei este influenţată de sex, vârstă şi alimentaţie. Creatinina este eliminată din sânge prin filtrare glomerulară. Un nivel normal al creatininei nu implică în mod necesar o funcţie renală normală, în timp ce un nivel crescut indică, de obicei, afectarea funcţiei renale. Totuşi, modificarea concentraţiei creatininei serice se poate produce şi independent de funcţia renală (ex. modificarea masei musculare). Testul pentru creatinină în sânge - prin acest test poate fi monitorizată activitatea rinichilor și buna funcționare a acestora. Un nivel mai mare de creatinină în sânge poate indica faptul că rinichii nu mai au capacitatea de a funcționa în parametrii normali.

MB015 zile320 lei

Urocultura este metoda prin care se permite, prin cultivarea și analiza probelor de urina, identificarea agenților patogeni care produc infectii ale tractului urinar. Testul de urocultură este utilizat în laboratoarele de microbiologie clinică, fiind recomandat de medicul specialist pentru a stabili existența unei infecții a căilor urinare.

Proba de urină folosită pentru urocultură poate fi prelevată în unitatea medicală sau la domiciliul pacientului dacă se respectă instrucțiunile de recoltare.
Recoltarea se face într-un recipient special - urocultor - de unică folosință, steril, cu capac etans, pentru a preveni contaminarea probei.

Indicații pentru prescrierea testului:

  • Confirmarea sau infirmarea diagnosticului de infecția tractului urinar.

Se analizează următorul tip de microorganisme:

  • Bacterii: Escherichia, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Salmonella, Pseudomonas, Acinetobacter, Neisseria, Streptococcus, Enterococcus, Staphylococcus, Corynebacterium.
  • Fungi: Candida.