Următorii pași

Fii în formă și orientează-te către rezultat! Beneficiază de reducerea de 25% la Pachetul de analize "ProSport", dedicat tuturor iubitorilor de sport. Fă CLICK pentru detalii!

Coșul meu

Notificare

Serviciul necesită

Adăugați servicii

Microalbumina (urina spontană)

150 MDL

Testul de microalbumină este utilizat pentru a examina persoanele cu afecţiuni cronice, cum ar fi diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială, care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli renale. Studiile arată că identificarea persoanelor aflate în stadii foarte timpurii ale bolii renale ajută atât pacienţii, cât şi medicii în ajustarea tratamentului. Controlul diabetului zaharat şi al hipertensiunii arteriale prin menţinerea controlului glicemic strâns şi reducerea tensiunii arteriale previn progresia bolii renale.

Albumina este o proteină prezentă în sânge în concentraţii mari. Practic, nu există albumina în urină atunci când rinichii funcţionează corect. Cu toate acestea, albumina poate fi detectată în urină chiar şi în stadiile incipiente ale bolii renale.

Dacă albumina este detectată într-o probă de urină colectată la întâmplare, peste 4 ore sau peste noapte, testul poate fi repetat şi/sau confirmat cu un alt test de urină, în care urina este colectată pe o perioadă de 24 de ore. De cele mai multe ori atât albumina, cât şi creatinina sunt măsurate într-o probă de urină aleatorie şi se calculează raportul albumina/creatinina (ACR). Acest lucru se poate face pentru a determina cu mai multă acurateţe cantitatea de albumină care se pierde din rinichi prin urină. Concentraţia (sau diluţia) urinei variază pe parcursul zilei, astfel incât concentraţia de albumină în urină poate varia, de asemenea.

Indicaţii

Toate persoanele cu diabet zaharat tip 1 ar trebui să fie testate anual, începând cu momentul diagnosticului. Dacă se detectează albumina în urină, aceasta trebuie confirmată prin retestarea de doua ori într-o perioadă de 3-6 luni. Persoanele cu hipertensiune arterială (HTA) pot fi testate la intervale regulate la indicaţia medicului.


Pregătirea :

  • Containerul pentru colectarea urinei îl puteţi ridica la registratura Centrului sau îl puteți procura în reţeaua de farmacii.
  • Înainte de colectarea urinei efectuaţi toaleta riguroasă a organelor genitale exterioare, spălându-le sub duş cu săpun, pentru ca eliminările din ele să nu contamineze urina.
call close