Lipoproteina (a), Lp (a)

400 leiCH14
Testul se recomandă în următoarele situații: pacienți cu ateroscleroză dezvoltată prematur, pacienți cu istoric familial de boală coronariană debutată prematur, persoane cu niveluri ridicate de LDL colesterol și cu cel puțin doi factori de risc cardiovascular, pacienți cu angioplastie și la care un nivel crescut de lipoproteina (a) poate crește riscul de restenozare, pacienți  cu by-pass coronarian la care excesul de Lp(a) se poate asocia cu stenoza grefei.

Imunoturbidimetrie

Ser sanguin

Abbott Architect i2000

Trigliceride , Apolipoproteina В, Apo B , Colesterol LDL

Pregatirea

Pregătirea

Perioada optimă pentru recoltare

  • Pentru obținerea rezultatelor cu un grad înalt de exactitate recomandăm să vizitați centrul de recoltare Invitro Diagnostics între orele de dimineață 7:30 și 11.00.
  • Sângele se prelevează din venă. Sângele venos va fi colectat de către personalul cu experiență chiar și bebelușilor.

 Alimentația

  • Proba se prelevează pe nemâncate. Ultimul consum alimentar trebuie să fie cu cel puțin de 8 ore înainte de a vă prezenta la recoltarea analizei.
  • Evitați să fumați timp de o oră până la colectarea analizei.

Recomandări

  • Recomandăm să evitați efortul fizic până la investigație. Luați un repaus de 10-20 de minute până la colectarea analizei.
  • Amânați colectarea analizei imediat după investigații paraclinice (rentghen, TC, RMN) și proceduri fizioterapeutice. Acestea pot influența rezultatele testului.

Alte indicații

  • Prelevarea sângelui se achită suplimentar.

Result

Rezultatul

Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).

Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.


Echipament utilizat

Echipament utilizat

Abbott Architect i2000
Analizator automat imunologic cu o viteza de procesare medie de 200 teste/oră

EquipmentUtilizare reagenți dedicați de la producător – sistem închis / Abbott Germany. Un meniu extins de investigații (aproximativ 100 teste/ hormoni, oncomarcheri, cardiomarcheri, testări boli infecțioase).
EquipmentDetectie de cheag / fibra Parametri de performanță avansați (sensibilitate, specificitate, precizie și acuratețe foarte înalte) Monitorizarea automata a reactivilor, consumabilelor si reziduurilor
EquipmentProgram de autodiagnosticare. Interfata cu LIS – programare și scanare automată. Viteză de procesare investigații – 200 teste pe oră. Transmitere date bi-direcțional

Analize conexe recomandate

Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.

CH181 zi60 lei

Trigliceridele  reprezinta cel mai important depozit de rezerve energetice ale organismului. Un test de sange masoara trigliceridele impreuna cu colesterolul. Majoritatea trigliceridelor sunt transportate in sange ca lipoproteine ​​cu densitate foarte scazuta.

CH131 zi120 lei

Apolipoproteina B este componenta proteică principală a LDL (lipoproteine cu densitate joasă) - reprezintă aproximativ 95% din totalul conţinutului proteic al LDL. Un nivel crescut de apolipoproteina B este frecvent întâlnit la pacienţii cu modificări vasculare aterosclerotice, fiind un factor de risc pentru ateroscleroză. Recomandari pentru determinarea apolipoproteinelor:
• evaluarea pacientilor predispusi la boala coronariana;
• stabilirea diagnosticului bolii Tangier;
• nivelul borderline al colesterolului;
• raportul colesterol/HDL crescut, cu valoare normala a colesterolului;
• valori normale ale profilului lipidic la copii si adulti cu istoric familial pozitiv;
• pacienti cu hipertrigliceridemie care au risc de boala coronarian

CH171 zi80 lei

Principalul rol al LDL colesterolului în metabolismul lipidic este de a prelua şi transporta colesterolul de la ficat la ţesuturile periferice. LDL colesterolul joacă un rol cheie în patogeneza aterosclerozei şi a bolii coronariene. O creştere a LDL colesterolului se asociază cu un risc crescut de boală coronariană, chiar și în cazul în care nivelul colesterolului total se situează în limite normale.