Imunoturbidimetrie
Ser sanguin
Abbott Architect i2000
Laboratorul medical Invitro Diagnostics oferă unul din cele mai detaliate Rapoarte de analize medicale din Republica Moldova. Raportul de analize medicale oferit conține mulți indici și parametri, valori de referință și variabile în dependență de profilul pacientului (vârstă, sex, unități de măsură, metoda utilizată și alte informații medicale specifice).
Pentru interpretarea rezultatelor analizelor, pacientul trebuie să apeleze obligatoriu la medicul curant care-i cunoaște antecedentele, rezultatele fiind doar o etapă în stabilirea diagnosticului.
Pentru a primi o imagine mai completă referitor la starea de sănătate a pacienților adesea medicii au nevoie să investigheze valorile mai multor parametri și inclusiv relațiile dintre ei, de aceea Invitro Diagnostics recomandă efectuarea următoarelor analize conexe.
Trigliceridele reprezinta cel mai important depozit de rezerve energetice ale organismului. Un test de sange masoara trigliceridele impreuna cu colesterolul. Majoritatea trigliceridelor sunt transportate in sange ca lipoproteine cu densitate foarte scazuta.
Apolipoproteina B este componenta proteică principală a LDL (lipoproteine cu densitate joasă) - reprezintă aproximativ 95% din totalul conţinutului proteic al LDL. Un nivel crescut de apolipoproteina B este frecvent întâlnit la pacienţii cu modificări vasculare aterosclerotice, fiind un factor de risc pentru ateroscleroză. Recomandari pentru determinarea apolipoproteinelor:
• evaluarea pacientilor predispusi la boala coronariana;
• stabilirea diagnosticului bolii Tangier;
• nivelul borderline al colesterolului;
• raportul colesterol/HDL crescut, cu valoare normala a colesterolului;
• valori normale ale profilului lipidic la copii si adulti cu istoric familial pozitiv;
• pacienti cu hipertrigliceridemie care au risc de boala coronarian
Principalul rol al LDL colesterolului în metabolismul lipidic este de a prelua şi transporta colesterolul de la ficat la ţesuturile periferice. LDL colesterolul joacă un rol cheie în patogeneza aterosclerozei şi a bolii coronariene. O creştere a LDL colesterolului se asociază cu un risc crescut de boală coronariană, chiar și în cazul în care nivelul colesterolului total se situează în limite normale.